Moussa Sow 15 milyon Euro'ya Al Ain'e satıldı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Emenike'nin kiralık oynadığı Al Ain takımının istediği Moussa Sow için, "Ya yolcu ya da tribüne" dedi. Yıldırım'ın bu sözlerinin ardından Sow, tam 15 milyon Euro'ya (50 milyon TL) Al Ain'e satıldı.
Moussa Sow 15 milyon Euro'ya Al Ain'e satıldı

Habertürk gazetesinin haberine göre Fenerbahçe, Moussa Sow ile yollarını ayırdı...
 
Senegalli yıldızın transferinin perde arkasını anlatan başkan Aziz Yıldırım, şunları söyledi: "Meğer Sow'un gitme hadisesi önceden varmış, sonradan öğrendik. Kendi menajeri değil de transfer etmek isteyen kulübün menajeri geldi. '7.5 milyon Euro peşin, 7.5 milyon Euro daha sonra ödeyelim' dediler, ayrıca 1.5 milyon Euro da kendileri istiyor.
 
Hocaya sorduk; 'Kalmasını isterim' dedi. Sow ile yaptığımız görüşmede de 'Biz seni satmak istemiyoruz. Oyun bozanlık yapacaksan, huzuru kaçıracaksan sana yardımcı oluruz, git. Ama çık kamuoyuna konuş 'çok iyi teklif var' diye deklare et, biz de sana gerekeni yapalım' dedik. Kendisi 'Ben gitmek istemiyorum' dedi.
 
"MENAJERLER KAFASINI ÇELMİŞ"
Son 2 gündür Sow yine 'gideceğim' diye başladı. Öğrendik ki Kalamış'ta bir otelde Sow, menajeri ve karşı tarafın menajeri buluşmuşlar, kafasını çelmişler. Bunun üzerine 'Ben idmana çıkmam, gitmek istiyorum' demeye başlamış. Benimle görüşmek istedi ama ona 'Artık yokum, Terraneo ile görüş' dedim. Sow ya yolcu, ya tribüne yolcu. Huzuru bozarsa tribüne yollarım."
Başkan Aziz Yıldırım'ın anlatığı bu olayın ardından Sow, Emenike'nin kiralık oynadığı Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al Ain'e 15 milyon Euro peşin para karşılığında satıldı.
 
Sow da dün gece Samandıra Tesisleri'ndeki eşyalarını toplayıp ayrıldı. Senegalli oyuncunun sözleşmesi bu sezonun sonunda bitecekti.
 
154 MAÇTA 63 GOL, 29 ASİST
Fenerbahçe'nin 2012 yılında 12 milyon Euro'ya Fransa'nın Lille takımından satın aldığı 29 yaşındaki Moussa Sow, sarı lacivertli takımda oynadığı 154 resmi maçta 63 gol atarken, 29 da asist yaptı.