'MS' tedavisinde Konya'da bir ilk! Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulandı

Tüm dünyada yakın geçmişte uygulanmaya başlayan, Ülkemizde de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geri ödeme kapsamına alınan Ocrelizumab tedavisinin, Konya’da ilk uygulandığı hastane, SBÜ Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.
'MS' tedavisinde Konya'da bir ilk! Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulandı

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Son yıllarda Multipl Skleroz (MS) hastalığı tedavisinde oldukça büyük gelişmeler kaydedilmektedir. MS ataklarını ve hastalığın progresyonu azaltan Ocrelizumab tedavisi de en son geliştirilen tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Bu tedavinin, Primer Progresif Multipl Skleroz (Birincil ilerleyici MS) de dâhil olmak üzere tüm MS tipleri üzerine olumlu etkileri olduğu görülmektedir. Ocrelizumab tedavisinin Konya’da ilk uygulaması ise hastanemiz Nöroloji Uzmanlarından Dr. Ayşegül Demir tarafından sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi” denildi.

“DÜZENLİ TEDAVİ ÖNEMLİ”

İki MS hastamıza tedaviyi başarıyla uygulayan Dr. Demir, Tıbbın temel öğretilerden olan ‘hastalık yok, hasta var’ prensibinin MS için de çok doğru bir yaklaşım olduğunu belirterek, en önemli konunun uygun hastaya, uygun tedavinin verilmesi olduğunu söyledi. MS hastalarına da önerilerde bulunan Dr. Demir, “MS hastalarımızın düzenli kontrolleri ve doktorlarıyla irtibat halinde olmaları; tedaviye uyum, hastalığın progresyon takibi ve olabilecek yan etkilerin erken teşhisi açısından büyük önem taşımaktadır. Hastalarımız, MS konusunda bilinçli olmalı ve engellilik oranları artmadan, hastalıklarının aşamasına uygun bir tedaviye başlanabileceğini veya tedavi değişikliği olabileceğini bilmelidirler“ dedi.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ

13-1-1.jpg

13-1-2.jpg

13-1-3.jpg

13-1-4.jpg