Müezzinoğlu: Deve sütü içmeyin

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Suudi Arabistan'da görülen MERS virüsüne karşı umreye gidecekleri uyardı, 'Deve çiftliğine de gitseniz sütünü içmeyin' diye konuştu. Batı Afrika'dan başlayıp dünyayı saran Ebola virüsü içinse 'Okullarda tehdit yok' dedi.
Müezzinoğlu: Deve sütü içmeyin

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, umreye gidecekleri MERS virüsüne karşı 'Deve sütü içmeyin' diye uyardı. Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti: 'MERS de bir virüs. Yarasadan deveye, çiğ deve sütünden insana ve son olarak insandan insana bulaşıyor. Turları uyardık ve 'insanları deve çiftliklerine götürmeyin' dedik. Hacılara da 'Sakın deve sütü içmeyin' diyoruz.

Dönüşte risk görülen hacıları da 14 gün boyunca kuluçka döneminde takip ediyoruz. Ebola'da görülen vakaların yüzde 50'si, MERS'te ise yüzde 30'u yaşamını yitiriyor. Ebola Afrika'da çok ciddi oranda can aldı. Bu nedenle Afrika'dan gelen öğrencileri Ebola'nın kuluçka süresi olan 21 gün takip ediliyoruz. 22'nci günden sonra sorun yok. Ne ilkokul, ortaokul, lise ya da üniversite öğrenci düzeyinde en ufak bir riskimiz söz konusu değil.'