Müezzinoğlu görevi Soylu'dan devraldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Mehmet Müezzinoğlu, görevini İçişleri Bakanlığına getirilen Süleyman Soylu'dan devraldı.
Müezzinoğlu görevi Soylu'dan devraldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Mehmet Müezzinoğlu, görevini İçişleri Bakanlığına getirilen Süleyman Soylu'dan devraldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Reşat Moralı Salonu'nda devir teslim dolayısıyla düzenlenen törene, Soylu ve Müezzinoğlu'nun yanı sıra Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti milletvekilleri ile bakanlık çalışanları katıldı.

"Bu bakanlık görevi bana iyi bir öğreti alanı oldu"

Soylu, devir teslimin hem ülkeye hem millete hem de devlete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının kendisinin ilk bakanlığı olduğuna işaret eden Soylu, "Bu bakanlık görevi bana iyi bir öğreti alanı oldu." dedi.

Soylu, 15 Temmuz'un millet ve devleti yönetenler için bir milat olduğunu ifade ederek, "15 Temmuz'dan sonra her dakika şunu düşündüm, eğer boş kalır, eğer milletin bize vermiş olduğu emaneti layıkıyla yönetemezsek, hiçbir şey düşünmeden tankın üzerine çıkanlar, sadece milletimizi, hürriyetimizi, özgürlüğümüzü ve ay yıldızlı bayrağımızı düşüneneler bizden hesap sorarlar. Bu sorumluluk bizim üzerimizdedir. Günlerce meydanlarda nöbet bekleyenler, demokrasiye sahip çıkanlar, bu asil milletin bir parçası olmanın hazzını ve onurunu her gün bize yaşatanlar bizden hesap sorarlar." diye konuştu.

Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı süresinde beraber çalıştığı herkese teşekkürlerini sundu.

"Bir tuğla da biz koyabilirsek ne mutlu"

Müezzinoğlu da ülke ve millet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini devralmanın onuru ve gururunu yaşadığını bildirdi.

Soylu'ya yürüttüğü dinamik çalışmalar dolayısıyla teşekkür eden Müezzinoğlu, başlatılan reformların kaldığı yerden devam ettireceklerini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çok önemli bir bakanlık olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Diğer bakanlıklar gibi Çalışma Bakanlığının da zorlukları var. 'Bunu ben yaptım oldu' yerine 'biz birlikte başarırız' anlayışıyla, nefislerin hakim olduğu yerine vicdanların hakim olduğu bir anlayışta olacağız. İşveren vicdanı ile işçi vicdanını, emekli vicdanı ile bütçe vicdanını buluşturabilen ve ortak bir noktayı arayarak daha iyiyi daha güzeli başarma gayreti içinde olacağız. Bir tuğla da biz koyabilirsek ne mutlu. Rabbim de mahcup etmez inşallah."

Garsonundan Bakan'a oyuncak araba

Konuşmaların ardından, Soylu ile Müezzinoğlu birbirlerine karşılıklı çiçek takdim etti. Müezzinoğlu, Soylu'ya kalem, Soylu da hem Müezzinoğlu'na hem de Elvan, Ağbal ve Çelik'e el işçiliği telkari ürünler armağan etti.

Bu sırada, garsonluğunu yapan bir kişi Soylu'ya, kırmızı renkli oyuncak "vosvos" model araba hediye etti.