Muğla 2. Uluslararası Zurna Festivali başladı

Muğla'da Büyükşehir Belediyesi tarafından, zurna üstatlarını bir araya getiren Uluslararası Zurna Festivali başladı.
Muğla 2. Uluslararası Zurna Festivali başladı

Muğla'da Büyükşehir Belediyesi tarafından, zurna üstatlarını bir araya getirenUluslararası Zurna Festivali başladı.

Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'ndaki Muğla Uluslararası Zurna Festivali'ne; Muğla, Aydın, Manisa, Artvin, Erzurum, Kırşehir, Kırklareli, Trabzon, Gaziantep, Azerbaycan, Ermenistan, Fransa, İngiltere, Bulgaristan ve Yunanistan'dan 17 zurna üstadı katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Muğla Uluslararası Zurna Festivali ile bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Festivali her yıl biraz daha genişleterek uluslararası boyuta taşıdıklarını belirten Gürün, "Halk kültürümüzün en önemli değerlerinden olan zurna kültürünün yaşatılması ve gençlerimize bu enstrümanı sevdirmek için önemli olan bu etkinliğe birbirinden değerli zurna üstatları katılıyor" dedi.

Zurnanın çok geniş bir coğrafyada ortak bir değer olduğuna işaret eden Gürün, "Muğla sevgi, barış ve hoşgörü kenti. Muğla'dan bütün coğrafyaya müzikle, sanatla, kültürle dostluk ve barış mesajları veriyoruz. Çünkü Muğla sevginin, hoşgörünün ve güler yüzün hakim olduğu bir kent." diye konuştu.

Festivalin sanat danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl ise dünyada ve Türkiye'de ilk kez böyle bir festival düzenlendiğini ileri sürdü.

Kılkıl, 3 gün sürecek festivalde zurnanın üstadlarının sanatlarını icra edeceklerini aktardı.

Festivalin ilk gününde zurna üstatları Halil Çokyürekli, Ertan Tekin, Tibet Var, Naci Peri, Ömer Parlak, Tevfik Karalar, Hasan Çakan, Veli Akay, Mesut Külahlı, Metin Öğe, Ömer Altuntaş, Ermenistan'dan Vardan Hovanissian, Yunanistan'dan Christos Karakostas, Bulgaristan'dan Samir Kurtov, Azerbaycan'dan Shırzad Fataliyev, İngiltere'den Hussein Zahawy, Fransa'dan Ellenore Fournıau, orkestra eşliğinde Türkiye ve dünyadan çeşitli eserleri zurna ile seslendirdi.

Festival, 8 Eyül'de sona erecek.