"Muğla, cennetten bir parça"

"Muğla, cennetten bir parça"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Muğla, cennetten bir parça. Hatta benim burasıyla ilgili olarak 'eğer dünyada cennete benzer bir yeri görmek istiyorsan gel buraya' diye bir sloganım var ama Muğla doğallığından ve güzelliğinden, turizm açısından pay alamamış bir yer" dedi. 

Bakan Eroğlu, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Muğla İli Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, orman teşkilatının, orman mahallelerinde yaşayan vatandaşların hısımı olması için karar aldıklarını, bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Muğla'nın, dünyanın en güzel yeri olduğunu ifade eden Eroğlu, "Muğla, cennetten bir parça. Hatta benim burasıyla ilgili olarak 'eğer dünyada cennete benzer bir yeri görmek istiyorsan gel buraya' diye bir sloganım var ama Muğla doğallığından ve güzelliğinden, turizm açısından pay alamamış bir yer. Deniz turizmi var ama onda da bazı iller Muğla'yı çoktan geçti. Dolayısıyla biz bir mastır planı hazırladık. Yani tabiat turizmi ve doğa turizmi mastır planı. Tabiat ve doğa turizminin içerisinde her şey var" dedi.

Bakan Eroğlu, Muğla'yı ayağa kaldırmayı hedeflediklerini ve kendisini de buna hizmetkar olmaya adadığını dile getirerek, "Valimizin riyasetinde bütün tarafların katılımıyla burada muazzam bir seferberlik yapacağız. Bu bakımdan sizlerin görüşleri çok önemli. Ayrıca burası 'atış serbest' toplantısı. Varsa bir diyeceğiniz, başta bana olmak üzere, tenkidinizi ve tavsiyenizi hiç çekinmeden yapın. Maksadımız en iyiyi yakalamaktır" diye konuştu. 

Toplantıya, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, kaymakamlar, belediye başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.