Muhacir Pazarı esnafından sarımsakla ilgili bilmediğiniz tavsiyeler

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. İnsan sağlığına oldukça faydalı olan sarımsağın çöpe atılan kabukları da kendisi kadar yararlı.
Muhacir Pazarı esnafından sarımsakla ilgili bilmediğiniz tavsiyeler

Herkesin faydaları hakkında bilgi sahibi olduğu ancak gün geçtikçe yeni bir faydası ortaya çıkan sarımsak, sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Konya Muhacir Pazarında tezgahlarda vatandaşların ilgi odağı olan sarımsak, tercih edilmeye devam ediyor.

muhacir-pazari-esnafindan-sarimsakla-ilgili-bilmediginiz-tavsiyeler.jpg

Yıllardır doğal ilaç olarak da bilinen sarımsağın ve kabuğunun faydalarına değinen esnaf Mustafa Esen, “Bu sarımsaklar, Kastamonu Taşköprü’den geliyor. Sarımsağın kendisi gibi kabuğu da saç ve tırnak sağlığından tutun kanser, kalp ve damar hastalıkları, şeker hastalığı gibi kronik rahatsızlıklara kadar pek çok alanda inanılmaz fayda sağlıyor.” dedi.

muhacir-pazari-esnafindan-sarimsakla-ilgili-bilmediginiz-tavsiyeler-004.jpg

VİTAMİNİ KABUĞUNDA

Sarımsak kabuğunun da çok faydalı olduğuna değinen Esen, “Sarımsak kabuğu çay haline getirilebilir veya içmek için sıkılabilir. Kaynar su kullanabilir ve sarımsak kabuklarını çorbaya süzebilirsiniz. Kurutulmuş kabukları toz halinde de kullanabilirsiniz. Sarımsak kabuğunda bol miktarda bulunan kersetin; yaşlanmaya, ince çizgilere ve cilt dokusuna yardımcı olur. İltihaplarla savaşmaya yardımcı olur. Tüm vücudu iltihap ve enfeksiyondan temizler. Kanser hücreleriyle savaşır ve kanserin yayılmasını önler” dedi.

muhacir-pazari-esnafindan-sarimsakla-ilgili-bilmediginiz-tavsiyeler-001.jpg

MOR SARIMSAĞI BİLİYOR MUSUNUZ?

Sarımsağın farklı bir rengi olan mor sarımsağın antioksidan içerdiğini vurgulayan esnaf Esen, “Vücut direncini arttıran, bağışıklık sistemini sağlamlaştıran ve saç yapısını güçlendiren Kastamonu’nun mor sarımsağı da çok satılıyor. Anam babam eski tohumu olarak da adlandırılıyor. Orijinal tohum olduğu için bu adı kullanıyorlar. Diğer tohumlardan farkı da en eski tohum olduğu ve dişlerinin mor olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

muhacir-pazari-esnafindan-sarimsakla-ilgili-bilmediginiz-tavsiyeler-002.jpg

FAZLA DOZ TEHLİKELİ

Sarımsağın her ne kadar çok faydaları olsa da fazlasının zarar olduğunu söyleyen Esen, “Sarımsağı kullanan veya kullanmak isteyen herkes önce internetten araştırması gerekiyor. Sarımsağın kan incelttiği için fazla kullanılmaması öneriliyor. Benim de öğrendiğim bilgilerden biri bu. Bence çoğu kişi bunu bilmiyor. Zaten her şeyin fazlası zarar olduğundan dolayı bence vatandaşlar bu konuda dikkat etmeli. Fazla doz tehlikeli olur.” diye konuştu.

muhacir-pazari-esnafindan-sarimsakla-ilgili-bilmediginiz-tavsiyeler-003.jpg

Etiketler :