Muhalefet mızıkçılık yapıyor

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Şeref Malkoç, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açılışları YSK’ya taşımasını eleştirdi.
Muhalefet mızıkçılık yapıyor

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış töreninde konuşma yapmasına YSK'ya taşıyan muhalefet partilerinin şikayetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP, MHP ve HDP'nin YSK'ya 22 başvuru yaptığını söyleyen Malkoç, YSK'nın “Anayasa ve kanunlarda Cumhurbaşkanının faaliyetlerini denetleme yetkisi bizde değildir” diyerek bunları reddettiğini belirtti. Malkoç, muhalefetin Yüksek Seçim Kurulu'ndan kanunda olmayan bir talepte bulunduğunu söyleyerek, “Bu talep reddedilince de bunun üzerine YSK'yı suçluyorlar. Genel başkanlar bunu bilmeyebilir ama insan Bu partilerin hukukçuları yok mu?” dedi.
KONUŞMASIN İSTİYORLAR
MHP, HDP ve CHP'nin bir bakıma mızıkçılık yaptığını ifade eden Malkoç, milletten yüz bulamayanların değişik yollarla seçimi yıpratmaya çalıştığına dikkat çekti. Şentop, “Muhalefet, Cumhurbaşkanımızın konuşmalarına yasak getirmek için sürekli YSK'ya başvuruyor. 7 Haziran seçimlerine kadar Cumhurbaşkanının faaliyetlerine durdurun veya Cumhurbaşkanının konuşmalarını televizyon ve radyolardan yayınlanmasını durdurun diyor. Bırakın hukuku, aklın, mantığın, izahın kabul edemeyeceği bir şey. YSK, haklı olarak bu başvuruları reddetti” diye konuştu.
BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?
30 Mayıs Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek olan Fetih Şöleni'ne Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılacağını hatırlatan Malkoç, MHP'nin bunu engellemek için YSK'ya başvurduğunu söyledi. Malkoç, "MHP, YSK'ya başvurarak, 'Fetih Şölenini iptal edin, iptal etmezseniz sayın Cumhurbaşkanının bu şölene katılmasını önleyin, eğer katılmasını önleyemezseniz Davutoğlu'nun bu törene katılmasını önleyin' diyor. Türkiye'de bir valilik tarafından tören düzenlenecek siz de diyeceksiniz ki Cumhurbaşkanı, Başbakan katılmasın. Bunu da YSK'dan istiyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi” dedi.
Erdoğan ne dediyse onu yapıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos seçimlerinde önce “Ben farklı bir cumhurbaşkanı olacağım” dediğini belirten Malkoç şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı, 'Ben farklı cumhurbaşkanı olacağım, koşan terleyen bir cumhurbaşkanı olacağım' dedi. Millet de onun için oy verdi zaten. Şimdi Cumhurbaşkanı eğer çıkıp konuşmazsa, şahsen ben oy vermişim, 'koşacağım, terleyeceğim diye oy istedin, neden bunu yapmıyorsun' derim. Yani Sayın Cumhurbaşkanımız neyi söylemişse onu yerine getiriyor.”