"Muhalefete yardımcı olurum"

"Muhalefete yardımcı olurum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovenyalı mevkidaşı Pahor ile resmi ziyaret için geldiği Slovenya'nın başkenti Lubliyana'da ortak açıklama yaptı. Seçim bildirgesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Muhalefete seve seve yardımcı olurum, onlar siyaset acemisi, kendileriyle tecrübelerimizi paylaşırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Slovenya'nın başkenti Lubliyana'da, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa görüştü.

Erdoğan ve Pahor ortak açıklama yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;
"Bugün iki anlaşma imzaladık. Bu iki anlaşmanın hayata geçirilmesi ve süratle mesafe almamız bizim için önemli. Bu konudaki kararlılığımızı liderler noktasında ortaya koymuş durumdayız. Kara savaşlarının yüzüncü yıl dönümü için kendilerini, Çanakkale'ye davet ettim"

Elimizde 12 bin 500 kişilik bir isim var
"Terör lokal bir konu değildir, terör uluslararası bir konudur. Şuan bizim ülkemize giriş yasağı koyduğumuz yaklaşık 12 bin 500 kişilik bir liste sözkonusudur. Yakalayıp ülkelerine gönderdiklerimiz de oldu. Şimdi bize böyle isimleri vermeleri lazım ki, biz de onlara engel olalım."


Seçim bildirgesini okudum demedim

Erdoğan, seçim bildirgesi ile ilgili sorulan bir soruya, "Benim seçim bildirgelerini okudum şeklinde bir beyanım olmadı. Ama muhalefet böyle bir talepte bulunursa, ben seve seve yardımcı olurum. Çünkü ben ülkemde 40 yıldır siyaset içinde olan birisiyim. Onlar siyaset acemisi, tecrübelerimi kendileriyle paylaşmış olurum." şeklinde cevap verdi.