Muhammed Ali için anma töreni

Efsane boksör Muhammed Ali, doğup büyüdüğü Louisville kentinde çok sayıda ünlünün katılımıyla anıldı.
Muhammed Ali için anma töreni

ABD'de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsane boksör Muhammed Ali için Louisville'de eski ABD Başkanı Bill Clinton, birçok ünlü sanatçı ve sporcu ile hayranının katılımıyla anma töreni düzenlendi.

Muhammed Ali'nin toprağa verilmesinin ardından "KFC Yum! Center"da gerçekleşen törene eski ABD Başkanı Bill Clinton, Senatör Orrin Hatch, yönetmen Spike Lee, David Beckham, Mike Tyson, Kerim Abdül Cabbar, oyuncular Arnold Schwarzenegger, Will Smith, komedyen Billy Crystal, spor sunucusu Bryant Gumbel'ın da aralarında olduğu spor ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

15 bin civarında Muhammed Ali hayranının salonun içinde izleme imkanı bulduğu tören Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Farklı dinlerin temsilcileri de kendi inançlarına göre Muhammed Ali için sahnede dua etti.

Törende konuşan Bill Clinton, Muhammed Ali'nin insanlığın ortak iyiliği için savaştığını söyledi.

İnançlı bir kişi olarak Ali'nin tüm hayatını kontrol edemeyeceğini bildiğini anlatan Clinton, "Ancak seçim yapmada özgür olduğunu biliyordu ve bugün burada sevgi ve saygıyla toplanmamız onun seçimlerinin sonucuydu." dedi.

Muhammed Ali'nin eşi Lonnie Ali de eşinin hem yaşamı hem de ölümünün öğretici bir vesile olarak değerlendirilmesini istediğini ve bunu başardığını aktardı.

Ali'nin kızları Meryem Ali ile Raşide Ali de babaları ile olan hatırlarını dile getirerek, onun mücadelesinin etkilerinin yaşamaya devam edeceğini vurguladı. 

Tören sırasında hayranları sık sık "Ali, Ali" tezahüratları ile efsane boksöre sevgilerini ifade etti.