Muhammed Ali'nin ölümü spor dünyasını yasa boğdu

Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsane boksör Muhammed Ali'nin vefatı, spor dünyasını yasa boğdu.
Muhammed Ali'nin ölümü spor dünyasını yasa boğdu

Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsane boksör Muhammed Ali'nin vefatı, spor dünyasını yasa boğdu.

Spor dünyasından George Foreman, Mike Tyson, Floyd Mayweather, Manny Pacquiao, Kerim Abdulcabbar, Tony Parker, Hidayet Türkoğlu, Arda Turan, Mesut Özil gibi birçok ismin yanı sıra FIFA, Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Muhammed Ali için sosyal medya aracılığıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

"Bir parçam kopup gitti"

Muhammed Ali'nin unvan maçında yendiği eski şampiyon boksörlerden ABD'liGeorge Foreman, tüm zamanların en iyisi olarak nitelediği rakibinin ölümüne ilişkin "Bir parçam kopup gitti." ifadesini kullandı.

"Huzur içinde yat"

Eski ağır sıklet boks şampiyonlarından ABD'li Mike Tyson, "Allah şampiyonunu almaya geldi, huzur içinde yat." mesajını paylaştı.

"Boksa unutulmaya şeyler kazandırdın"

ABD'li eski yenilgisiz boksör Floyd Mayweather, "Huzur içinde yat muhteşem Muhammed Ali, boksa asla unutulmayacak şeyler kazandırdın." değerlendirmesinde bulundu.

"Bugün bir devi kaybettik"

Filipinli boksör Manny Pacquiao, boks dünyası ve insanoğlunun Muhammed Ali'den çok şey öğrendiğini belirterek, "Bugün bir devi kaybettik." yorumunu yaptı.

"Ölümüyle başımızı eğiyoruz"

Efsane ABD'li basketbolculardan Kerim Abdülcabbar, arkadaşı ve akıl hocasını kaybettiğini aktararak, "Bugün ABD için çok şey yapan bir insanın ölümüyle başımızı eğiyoruz. Yarın cesareti, fedakarlığı ve açık sözlülüğünü tekrar hatırlayarak başımızı kaldıracağız." diye yazdı.

"Dualarım efsanenin ailesiyle"

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) San Antonio Spurs'ün Fransız basketbolcusu Tony Parker, "İyi dileklerim ve dualarım efsanenin ailesiyle." paylaşımında bulundu.

"Mekanı cennet olsun"

Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu, "Hem gönülleri hem de ringleri fetheden Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun." açıklamasını yaptı.

Arda Turan: Güle güle şampiyon

İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan, "Haklı olduğunda kimse hatırlamaz ama haksız olduğunda kimse ismini unutmaz. Allah rahmet eylesin. Güle güle şampiyon." diyerek görüşünü aktardı.

"Huzur içinde yat tüm zamanların en iyisi"

İngiliz ekibi Arsenal'ın Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil, "Vermiş olduğun ilham için teşekkürler. Huzur içinde yat tüm zamanların en iyisi." şeklinde duygularını paylaştı.

FIFA: "Huzur içinde yat Muhammed Ali"

FIFA'dan yapılan açıklamada, Muhammed Ali'nin kariyeri boyunca söylediği bazı sözler hatırlatılarak, "Milyonlara ilham veren bir spor efsanesi son dövüşünü kaybetti. Huzur içinde yat Muhammed Ali." ifadelerine yer verildi.