Muhammed Ali'nin vefatı ABD medyasında geniş yer buldu

Spor dünyasında "tüm zamanların en büyüğü" olarak anılan, 74 yaşındaki efsanevi boksör ve ünlü ırkçılık karşıtı Müslüman aktivist Muhammed Ali'nin vefatı, ABD medyasında büyük yankı uyandırdı.
Muhammed Ali'nin vefatı ABD medyasında geniş yer buldu

ABD'nin Phoenix kentinde spor dünyasında "tüm zamanların en büyüğü" olarak anılan, 74 yaşındaki efsanevi boksör ve ünlü ırkçılık karşıtı Müslüman aktivist Muhammed Ali'nin vefatı, ABD medyasında büyük yankı uyandırdı.

Ali'nin ölümüyle ilgili, kendisine 2001 yılında "ABD Başkanlık Şeref Madalyası" veren eski ABD Başkanı Bill Clinton ve Demokrat Parti'nin ABD Başkan aday adayı Hillary Clinton gibi Demokrat Parti'li siyasi liderler başta olmak üzere tüm kesimlerden taziye mesajları yağarken, ABD medyası da efsane sporcunun vefatı ve hayatına ilişkin haberlere geniş yer ayırdı.

ABD'deki yüksek tirajlı gazeteler ve en çok izlenen televizyon kanalları başta olmak üzere ülke medyası, internet sitelerinde Muhammed Ali'nin vefatı ve hayatıyla ilgili uzun yazılar ve video filmler yayınladı ve foto galerileri oluşturdu.

NYT: "20 Yüzyılın ve Boksun Titanı"

Ana sayfasında "Boksun ötesine geçen şampiyon" manşetine yer veren New York Times (NYT), spor ekinde tam sayfa Ali'nin resmini kullandı. Spor eki sayfalarının çoğunu Ali'ye ayıran NYT, Ali'nin hayatı hakkında okurlarına bilgi verirken, ABD'de ırkçılığa karşı en etkili mücadeleyi yürüten ünlü Müslüman siyahi lider Malcolm X'le olan fotoğrafını kullandı.

Gazete, internet sayfasında da "20. Yüzyılın ve Boksun Titanı Muhammed Ali, 74 Yaşında Vefat Etti" başlığını attı.

WSJ: "Dünyayı Salladı"

"Muhammed Ali Dünyayı Salladı" başlığını kullanan Wall Street Journal gazetesi de "Efsanevi boksör, kendine 'en büyük' dedi. Bu, cafcaflı övünme ve sabit bir gerçekti." ifadelerini kullandı. 

ABC

Ali'nin ölümüyle ilgili birçok haber yapan ABC televizyonu da bunlardan birinde "Zeka ve öz güveniyle milyonlarca kişiyi ringde kendisine hayran bırakan, 3 defa dünya ağır sıklet boks şampiyonu Ali, cuma günü vefat etti." ifadelerine yer verdi.

NBC

NBC televizyonu da Muhammed Ali'nin vefatını, "Tüm Zamanların En İyisi Muhammed Ali, 74 Yaşında Vefat Etti" başlığıyla duyururken, Ali'nin "yurttaşlık hakları şampiyonu ve gümüş dilli (güzel konuşan) boksör" olduğunu belirtti.

CNN

CNN televizyonu da Ali'nin hayatından kesitler gösterirken, kızı Maryum Ali'yle yaptığı röportaja yer verdi.

İnternet sayfasında, Ali'nin en büyük sözüne gönderme yaparak, "En Büyük, 74 Yaşında Vefat Etti" başlığını attı.