Muhammed Ali'yi Türkiye'ye getiren isim konuştu

Muhammed Ali'yi Türkiye'ye getiren isim konuştu

Efsane boksör Muhammed Ali yıllar önce Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmişti. Muhammed Ali'yi Türkiye’ye getiren Eski Milletvekili Hasan Aksay bu ziyarete ilişkin hatıralarını A Haber'e anlattı.

Muhammed Ali'nin 1976 yılında yaptığıTürkiye ziyaretinin mimarı, Milli Nizam Partisi'nin kurucularından, Erbakan'ın ise yol arkadaşı Hasan Aksay Muhammed Ali'nin Türkiye ziyaretine ilişkin anılarını şu sözler ile anlattı:

ÜNLÜ BOKSÖR İSLAMİYET İLE YÜKSELDİ

ali-2.jpg

'Orada böyle ayakkabılarını bile çıkarmadan yattı yatağın üzerine. Yorgundu, maçın yorgunluğu ama yine şampiyon olarak geldi. Yeniden bir daha şampiyon olarak gelmişti.

İslam insanda çok büyük bir değişiklik yapıyor, inanç. Amerikan Konsolosu da havaalanına gelmişti karşılamak için. 'Kabul etmiyorum, elini sıkmıyorum vs….Bize orada bu kadar zulüm ediyorsunuz buraya gelince bizi karşılıyorsunuz' diye çok fena tersledi.Sultan Ahmet Camii'ne gidiş miting gibi oldu. O meydanda Necmettin Bey konuştu, ben konuştum kendisi konuştu, selamladı. Yani ben mesela onun yumrukları o kadar güçlü olunca eli falan sert olacak diye düşünüyordum, pamuk gibi bir eli hiç kemik yok kadar yumuşak bir eli vardı. Boyuna tokalaşıyorduk çünkü. Asıl Muhammed Ali'nin büyüklüğü Müslüman olmasından sonra başladı. Bütün ümmetin malı olmuş bir insandı. Hakikaten çok güzel bir insandı, çok güzel hatıralar bıraktı.'

ali-3.jpg

ali-1.jpg