Muhtar adaylığı revaçta

Konya Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Suat Uzun;verilen sosyal hakların artması, son dönemlerde değer gösterilen bir mevkii halini alması ve Cumhurbaşkanının da köşkte ağırlaması ile muhtar adaylığının arttığını dile getirdi.
Muhtar adaylığı revaçta
Verilen sosyal hakların artması, son dönemlerde değer gösterilen bir mevkii halini alması ve Cumhurbaşkanının da köşkte ağırlaması ile muhtar adaylığının arttığını dile getiren Konya Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Suat Uzun; “Bu süreçte herkese başarılar diliyorum. Adil bir yarış olsun” dedi.
muhtarrr.jpg
Beş dönemdir ara vermeden Aziziye Mahallesi’nde Muhtarlık yapan Konya Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Suat Uzun, çalışmaları hakkında gazetemize bilgiler verdi. Aziziye Mahallesi’nin önceki isminin Civar Mahallesi olduğunu dile getiren Başkan Suat Uzun, üç dönem öncesi Karatay Belediyesi tarafından 19 mahallenin birleştirmesinin yapıldığını ve iki dönemdir de bu mahalleye muhtarlık yaptığını ifade etti. Uzun; “Karatay’ın 19 mahallesi birleşti 18’i iptal oldu. Bu 19 mahallenin birleşiminin sonucunda da ismimiz Aziziye Mahallesi olarak değişti” dedi. Türkiye Muhtarlar Federasyonu olarak 413 tane üyelerinin olduğunun bilgisini veren Suat Uzun, “Bilindiği üzere şuanda Ereğli, Sarayönü, Altınekin, Kadınhanı, Karapınar gibi yerler bizim üyelerimiz. Oradaki dernek başkanlarımız bizim derneğimizin adı altında ve başkanlarımızla devamlı görüşüyoruz. İnşallah zamanla 31 ilçemizin en az 25’ini 26’sını geleceğini düşünüyoruz. Çünkü biz anladık ki birlikten kuvvet doğar.“diye konuştu
muhtar-adayligi-cok-revacta-2.jpg
 
“VERİLEN DEĞERİ CUMHURBAŞKANINA BORÇLUYUZ”
Uzun; “Her zaman bizi arayıp halimizi hatırımızı sorup muhtarlarımızın derdini dinleyen, Selçuklu, Meram, Karatay ilçe ayrımı yapmadan bizleri, mahallelerimizi tanıtan bir gazetemiz var arkamızda. Gönül istiyor ki diğer gazetelerde de aynısı olsun. Çünkü muhtarın partisi olmadığı gibi basını da olmaz. Biz size bu anlamda çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Uzun, eskiden muhtar adaylarının sayısının az olduğunu ama şuanda Cumhurbaşkanının muhtarlara verdiği değerle bu sayının çok daha arttığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı’nın verdiği talimatla Muhtarların şikâyetlerini dile getirme konusunda artık Cimerle uğraşmayacağını belirtti. Muhtarlara özel İçişleri Bakanlığı şifrelerinin de olduğunu kaydeden Uzun, bütün şikâyetleri kurum ve kuruluşlar ile ilgili İçişleri bakanlıklarına da aktarabildiklerini ve onların da mutlaka geri dönüş yaptıklarını söyledi.
 
“HER ŞEY AYNI DEĞİŞEN NE?”
Muhtarlığa verilen değerin önemine dikkat çeken Uzun şöyle açıkladı: “Şunu beyan etmek isterim ki muhtarlık aynı, mahalle aynı, şartlar aynı, imzalanan kâğıtlar aynı her şey aynı değişen nedir? Muhtarlığa verilen önemdir. Muhtarlığa verilen bu önemden sonra bir de maddi yönden de şartlar değişti. Mesela muhtar olduğum ilk dönemde 70 lira civarında BAĞ-KUR ödüyorduk.  Şimdi Allah devletimize zeval vermesin bütün muhtarların sosyal güvencesini devletimiz karşılıyor şimdi. Emekli olmayanlar dâhil tabi. Maaş konusunda da şuanda asgari ücrete yakın bir maaş alıyoruz. Bazı muhtarların neden seçilemediğine dair hatayı kendin de aramaları gerektiğine değinen Uzun, “Yani öyle ki birkaç yıl muhtarlık yapıp da ne oldum delisi olan insanlar oluyor. Bunlar cezalarını çekiyor. Bakın ben beşinci dönemim. Şu anda Aziziye Mahallesinde karşımda rakip yok. Bu düşündürücü bir şey. Neden çünkü vatandaşa hizmet yapabiliyorum. Eski vatandaş yok artık muhtar seçildiği günden itibaren, mahallesine hâkimse geceleri dolaşıyorsa, ilgileniyorsa 4 buçuk sene çalışıyorsa son 6 ay yapsın hiç sorun yoktur. Çünkü artık halk bilinçlendi. Neyin ne olduğunu çok iyi anladı. Bunu kimsenin unutmaması gerekiyor.” diye aktardı.
 
“VATANDAŞ KİMİN KÖTÜ OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR”
Muhtar adaylarının birbirlerine olan iftiralarının kendisini üzdüğünü vurgulayan Uzun şöyle devam etti: “Tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Her zaman bir aday diğer bir adayı kötülüyorsa kötüleyen aday bitmiş demektir. Çünkü vatandaşın kendi gözü, kendi kulağı, kendi dili var. Vatandaş zaten kimin kötü olduğunu çok iyi biliyor. Duyuyoruz afişlerini yırtıyorlar birbirlerinin. Zaten afiş asmak kesinlikle yasak. Araçlara da mahallelere de.Bunu özellikle muhtar arkadaşlarımızın bilmelerini istiyorum ben. Muhtar adayları kapı kapı dolaşıp el broşürleri dağıtabiliyor. Şimdi görüyoruz bazı mahallelerde muhtarımızın biri duvara bir afiş asıyor. Aynı akşam başka bir aday gelip onu söküyor. Bu sefer münakaşa yapıyorlar bunlar yanlış bir şey.”
 
“BAZI MAHALLELER BİRLEŞTİ”
Uzun; “Türkiye genelinde bazı illerde mahalleler birleşmiştir. Ve bence bu mahalle birleşmelerini bir yönden olumlu buluyorum. Şuanda hala 29 tane seçmeni olan mahalle var. Yazık yani bu bir masraftır.  Ama bu dönem Karatay’da iki mahalle birleşti. Meram da çok kötü oldu. Meram ilçemizde 115 muhtarlık vardı. Şuanda 69’a kadar düştü. Karatay’da şuanda 82’ydi 80’e düştü. Şuanda muhtarlık 115 Meram 82 Karatay, 72 Selçuklu şeklinde olacak.Burada da en çok muhtar arkadaşlar birbirlerine karşı savaş açtılar. Muhtar arkadaşlarımızın özellikle birbirlerine saygılı olup kardeşlik içerisinde kazanan arkadaşa kaybeden arkadaşların hayırlı olsun demesini istiyorum. “ dedi.
 
SÜMEYRA KENESARI/YENİ HABER GAZETESİ