Muhtarlardan Konya’ya çıkarma

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya’nın 31 ilçesindeki bin 200 muhtarın katılımı ile “Muhtarlar Buluşması” düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu Muhtarlar Buluşması’nda konuşmalar tezahüratlarla kesildi. Salonda coşku dolu anlar yaşandı.
Muhtarlardan Konya’ya çıkarma

Muhtarlar Buluşması’na, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, İlçe Belediye Başkanları ve Muhtarları katıldı. Katılımın yoğun olduğu Muhtarlar Buluşması’nda konuşmalar tezahüratlarla kesildi. Salonda coşku dolu anlar yaşandı.

(4)-001.jpg

“KONYA, TEMSİLİN EN GÜÇLÜ OLDUĞU İLLERDEN”

Konya’nın bin 200 muhtarıyla, temsilin en güçlü olduğu illerden birisi olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Muhtarlarımız tüm hizmetlerimizde vatandaşlarla aramızda köprü ve iletişim kaynağımız. Mahalledeki sorunların iletilmesinde, takibinde ve çözülmesinde en büyük çözüm ortağımız. Bugüne kadar ki desteğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Eğer bugün Konya,  Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biriyse bunda sizlerinde çok büyük emeği var. Allah hepinizden razı olsun. 5 yıl geriye gitsek o gün neler konuşuyorduk hatırlıyor musunuz bilmiyorum. Yeni Büyükşehir Yasası konuşuluyordu. Yasa çıkmış ve seçime gidiliyor.  Bu yasanın uygulanılmayacağını, özellikle Konya’da uygulanılamayacağını söylüyorlardı. Bu kadar büyük bir alanda Büyükşehir Belediyesinin bu hizmetleri yürütmesi mümkün değil onun için bu yasa uygulanamaz, bu yasa kesinlikle yanlış, düzeltilmesi lazım gibi ifadeler kullanıyorlardı. Şimdi aradan 4 buçuk yıl geçti. Hepinize ayrı ayrı soruyorum, bu yasa uygulanabiliyor mu? Bu yasa emin olun en iyi Konya da uygulandı, en iyi Konya da uygulanıyor. Birçok ilçemiz, çok önemli hizmetler aldı ve almaya devam ediyor” dedi.

ugur-ibrahim-altay-003.jpg

“KONYA’NIN GELECEĞİ BUGÜNÜNDEN DAHA GÜZEL OLACAK”

Yeni bir dönemin arifesinde olduğumuzu söyleyen Altay, “İnşallah daha iyi hizmet edebilmek için Konya’mızın her bölgesine Selçuklu’da edindiğimiz tecrübeyi Büyükşehir Belediyemizin kurumsal yapısıyla birleştirerek, hep birilikte Konya’yı geleceği taşımak adına daha çok çalışacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. İnşallah Konya’nın geleceği bugününden daha güzel olacak. Konya insanının mutlu olması için her türlü yatırımı yapacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi ve şüphesi olmasın. Bunu yapacak güçte ve iradedeyiz. Hepiniz desteğiyle inşallah bunu başaracağız. Şimdi bir seçim arifesindeyiz. Pazar günü çok önemli bir seçim e gidiyoruz. Hem Cumhurbaşkanımızı ve seçeceğiz hem de Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşlarını, milletvekillerini seçeceğiz. Cumhurbaşkanımıza en yüksek desteği muhtarlarımızın vermesi lazım. Çünkü hepiniz şahitsiniz. Hem sosyal haklarınızın iyileştirilmesinde hem kendisinin size beslediği muhabbet, sevgi ve hizmet aşkına hepiniz şahit oluyorsunuz. Şimdi son bir gayret zamanı. İnşallah yine  hep birlikte gayret edeceğiz  ve 24 haziran akşamını büyük bir mutlulukla, bayramla ve coşkuyla kutlayacağız. Bundan hiç endişemiz yok. Konya gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.

(2)-003.jpg

“4 YILI TAMAMLAMAK NASİP OLDU”

Şuana kadar planlanan projelerin hepsinin tamamlanamadığının altını çizen AK Parti Konya Milletvekili Adayı Akyürek, “2 bin 300 kilometre kanalizasyon, 2 bin 400 kilometre su şebekesi, 864 kilometre grup suyu altyapı çalışması, 463 adet su kuyusu, 410’dan fazla su deposu, 700’den fazla mahalle parkı ve 124 farklı noktada Bedesten Restorasyonu yapıldı. Bedesten’de bu çalışmayla 2 bin 687 iş yerinin restorasyonu yapılmış oldu. Ayrıca 4 bin kilometre mahalle yolu asfalt çalışması, 200 milyona yakında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın küçük ölçekli sulama projeleri, fidan ve fide destekleri ve daha nice çalışmayla bu 4 yılı tamamlamak nasip oldu. İlçe merkezlerimizde de 27 adet şehir konağı, 50’den fazla meslek edindirme kurs merkezimiz ve prestij caddemiz, 82 halı saha ve daha nice çalışmayla hep birlikte bazı hizmetleri gerçekleştirmeye gayret gösterdik” diye konuştu.

tahir-akyurek-(1).jpg

“MUHTAR BİLGİ SİSTEMİYLE BİRLİKTE ÇALIŞTIK”

Bütün çalışma ve hizmetlerde muhtarların büyük desteği olduğunu vurgulayan Akyürek, “Eğer muhtarlarımız ve muhtar derneklerimiz olmasaydı, biz bu çalışmaları ve geçiş dönemi, kuruluş dönemi çalışmalarını hem kurumsallaşma açısından hem yatırım açısından tutturduğumuz bu seviyeyi yakalamamız mümkün değildi. 2 milyon 200 bin nüfusa sahip Konya adına, Selçuklu payitahtı, Mevlana şehrimiz adına muhtarlarımız olan sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Ayrıca KOBİM ve Muhtar Bilgi Sistemiyle birlikte çalıştık. Muhtar Bilgi Sistemi’nde tüm muhtarlarımız bu sisteme girdiğinde mahallesiyle ilgili çalışmalara ve projelere ulaşabiliyor. Buradan bir talepte bulunduğunda da mutlaka Büyükşehir ekipleri bu talepleri değerlendiriyor” şeklinde konuştu.

ahmet-sorgun-(1).jpg

“KONYA’NIN MUHTARLARIYLA NE KADAR İFTİHAR ETSEK AZDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara büyük önem verdiğinin altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Muhtarlarımız bizim kılcal damarlarımızdır. Bugüne kadar sizlere güvendik ve inandık, bundan sonra da inanmaya devam edeceğiz. Sizler bizi hiçbir zaman mahcup etmediniz bizler de aynı anlayışla sizleri mahcup etmemeye gayret ettik. Bakın sizler sesinizi Külliye’de en yüksek noktada duyuruyorsunuz. Çünkü bizler halkımızın taleplerine göz yumamayız. Baktığımız zaman başka bir şehirde bir altgeçit yapılacak veya bir park yapılacak. Bakıyorsunuz adı sanı duyulmamış bir dernek engel oluyor hizmete. Bugüne kadar Konya’da gerek merkezde gerekse de bütün ilçeler ve köylerde hangi hayırlı hizmet yapıldı da Konya bizlere engel oldu? Bu Konya ile Konyalıyla ve Konya’nın muhtarlarıyla ne kadar iftihar etsek azdır. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

hasan-angi-(1).jpg

“REKOR OYU VEREN ŞEHİR, KONYA’YDI”

Muhtarların büyük desteğiyle sağlanan kutlu yürüyüş sayesinde 2002 yılında AK Parti’nin iktidar olduğunu söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Rekor oyu veren şehir, Konya’ydı. Kadim medeniyetin bugünkü temsilcileri olarak bizler ülke sevdasıyla yola çıkmış insanlara her dönem sonuna kadar sahip çıktık. Her gittiğimiz yerde konuştuğumuz başlıklardan biri de muhtarlarımızın kendi özlük haklarıydı. Her gittiğimiz yerde, köylerin yapılamayan yolları, Konya’nın hayali olan Mavi Tünel’inden treninden göletlerine kadar pek çok önemli projenin bir türlü yapılamamış olduğunun serzenişi ortadaydı. Bugün baktığımız zaman aradan geçen 16 yıl da Türkiye’nin çok büyük mega projeleri gibi Konya’nın yüz yıllık hayalleri hamd olsun gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hep birlikte desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ

(1)-001.jpg

(6).jpg

2-3-2-012.jpg

ahmet-sorgun-(2).jpg

hasan-angi-(2).jpg

manset-004.jpg

tahir-akyurek-(2)-001.jpg

ugur-ibrahim-altay-(2)-001.jpg