Muhtarların önceliği sulama göleti

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in de katıldığı Selendi'deki istişare toplantısına katılan muhtarlar en önemli sorunlarının sulama göleti olduğunu belirtti.
Muhtarların önceliği sulama göleti

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in de katıldığı Selendi'deki istişare toplantısına katılan muhtarlar en önemli sorunlarının sulama göleti olduğunu belirterek, göletin yapılmasıyla ekonominin her türlü canlanacağı konusunda ortak görüş bildirdi.

AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Selendi'nin tüm mahalle muhtarlarının katıldığı istişare toplantısına AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Demirci Orman İşletme Müdürü Suat Ataş ve Selendi Orman İşletme Şefi Tolga Kıycı katıldı.

"Selendi'nin 50 yıllık alacağı vardı"

Selendi'de yapılan ve yapılacak olan projeler görüşüldüğü toplantıda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Selendi'ye yapılan yatırımları anlatarak, "Selendi'nin hükümetlerden 50 yıllık alacağı vardı. AK Parti İktidarı 50 yıllık alacaklarının yarısından fazlasını yaptı, yapmaya da devam ediyor. Ayanlar Barajı, elektrik hatları, dere ıslah çalışmaları, çevre yolu, hastane binası, kapalı spor salonları, okullar ve buna benzer birçok eserler AK Parti'nin 15 yıllık iktidarı döneminde yapıldı. Bundan sona yapılmayacak anlamına da gelmesin daha fazlasını yapacağız. Yeter ki bizler birlik olalım. Şu anda yedi düvel bir olmuş bizimle uğraşıyorlar, bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bir ve diri olacağız. Çalışmalarımızı el birliği içinde yapacağız. 5 milletvekilimiz sizler için ne gerekiyorsa yapmak için gecesini gündüzüne katarak sizlerin yanında olmaya devam edecek. Biz de mesai kavramı yok gece olsa bile kapımız her zaman açık. Bizler 24 saat esaslı olarak çalışıyoruz. Bugün burada programımız olmamasına rağmen bölge müdürlerimiz ile birlikte Selendi'nin bizlere ihtiyacı olduğunu düşünerek sizlerin yanındayız. İnşallah 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oylamasında bu çalışmaların daha hızlı işlemesi için Selendi gereğini yapacaktır." dedi.

Selendi'nin hak ettiği hizmeti alması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "AK Parti Selendi ilçe teşkilatının çalışmalarını yakından takip ediyorum. Teşkilatımıza çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Selendi bizim için önemli bizler Selendi'yi önemsiyoruz çünkü insanları misafirperverler. Ne gerekiyorsa bizler takipçisi olacağız. Selendi hak ettiği hizmeti alacak." şeklinde konuştu.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayati Çelenk ise, "Şuanda önümüzdeki günlerde Pınarlar ve Tepeeynihan mahallerindeki sulama göletlerinin ihalesi yapılacak. Selendi Baraj çalışmasında baya bir yol aldı. Şuanda sondaj çalışmalarımız var. Gölet için bize müracaat eden mahallelerimiz var. Gölet için uygun olmadı ancak tekrar çalışma yapıp Selendi'ye sulama göleti kazandıracağız." dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Naci Aybal ise şunları söyledi: "Selendi'de bazı mahallerde menengiç ağacına fıstık aşısı yapıldı. Bunların tutmayanları için tekrar aşılama yapacağız. 3 yıl biz bakımını yaptıktan sonra isteklilere kura ile dağıtıp Selendili vatandaşlarımızın ekonomisine katkı sağlayacağız. Vatandaşın kendi tapulu olup da kullanmadığı arazilere de yüzde 65 destek verip proje yapmaları ile birlikte gelir getirici meyve dikmesi için Orman Genel Müdürlüğü olarak destek sağlayacağız."

Muhtarlar ise Selendi ekonomisine katkı sağlayacak olan en önemli yatırımın sulama göleti olacağı noktasında hem fikir olduklarını belirterek, sulama göletinin yapılmasıyla Selendi'nin ikliminin değişeceğini ve sulu tarıma geçileceğini belirterek tek dertlerinin su olduğunu dile getirdi.

Muhtarların önceliği sulama göleti

Muhtarların önceliği sulama göleti

Muhtarların önceliği sulama göleti

Muhtarların önceliği sulama göleti