Mükelleflerin sorunları konuşuldu

Konya Mali Müşavirler Odası ile Vergi Dairesi Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği programda mükelleflerin yaşadığı sorunlar ve çözümüne yönelik çalışmalar konuşuldu.
Mükelleflerin sorunları konuşuldu

Toplantı açılışında konuşan Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, Konya Vergi Dairesi işbirliğiyle başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Turan, şunları kaydetti:

"Meslektaşlarımızdan gelen sorunları Konya Vergi Dairesi başkanımız başta olmak üzere grup müdürlerimize ve daire müdürlerimize ileterek çözümü konusunda yardım alıyoruz. Bütün üyelerimize yaşadıkları sorunları bildirmeleri için web sitemizde form oluşturduk. Bize ulaşan bu form aracılığıyla sorunları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Geçici verginin son döneminin kalkması, muhtasarla katma değer vergisi beyanının birleşmesi gibi konuları genel merkezimiz aracılığıyla Maliye Bakanlığımıza iletiyoruz."

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver ise 2015 yılında Tahsilat Tahakkuk oranının yüzde 91'e yükseldiğini belirtti.

Ünver, "Konya Vergi Dairesi başkanlığı olarak 840 civarı personelle 120 bini aşkın mükellefe hizmet vermekteyiz. Dün itibariyle Gelir İdaresi Başkanlığı 2015 yılı Ocak-Ekim dönemi tahakkuk tahsilat bilgilerini gönderdi. 2015 Ocak-Ekim dönemindeki tahakkuk rakamımız 3 milyar lira. Tahsilat rakamımız 2,7 milyar lira. Konyalı mükelleflerimiz 2015 yılında %91 gibi tahakkuk eden vergilerini ödediler. Bunu bir önceki yılla karşılaştırdığımız zaman %88 olan tahakkuk tahsilat oranı %91'e çıkmış. Bu bizim başarımız değil mali müşavirlerin ve mükelleflerin gösterdiği hassasiyettir" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra sorundan gündeme getirilerek, çözüm yolları konuşuldu.