Mülkiyet problemleri çözüldü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Meram Belediyesince, Meram Yaylapınar, Yaylapınar Kaş ve Uhut Mahallelerinde yapılan ‘Örnek İmar Uygulamaları Projesi’ tamamlanarak uzun yıllar süregelen mülkiyet problemleri çözümlendi.
Mülkiyet problemleri çözüldü

Proje kapanış toplantısı ve tapu dağıtım törenine İller Bankası Bölge Müdürü Yüksel Demirci, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Kenan Çiftçi, Destek Hizmetleri Başkanı Sami Kulaklıoğlu, Konya İl Müdürü Eyüp Gül, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkan Vekili Mustafa Asım Güney, Genel Müdür Erdal Kayapınar, Vali Yardımcısı ve KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı katıldı. Açılış konuşmasında GAP ve KOP Eylem Planı kapsamındaki imar uygulamalarını yaparken, en büyük amaçlarının imar uygulamalarının imar mevzuatlarına uygun ve doğru olarak uygulanmasını sağlamak ve yaygınlaştırmak olduğunun altını çizen Harita ve Emlak Dairesi Başkanlığı Arsa ve Arazi Düzenlemesi Şube Başkanı İsmail İlhan Altınok, “Bu sayede Belediyelerimizin ve insanlarımızın mülkiyet problemlerini ve yanlış uygulamalardan kaynaklı oluşan ve oluşacak kamu zararlarını asgariye indirmektir.  Konya Ovası Projesi Eylem Planı ‘Örnek İmar Uygulaması Yapılması Projesi’ kapsamında; Meram’da 371 ha’lık alanda, Meram Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz ve 2016 yılının Aralık ayında açılışını yaptığımız İmar Uygulaması Projemiz sonuçlanmıştır” dedi.

4-1-1-013.jpg

“20-25 SENELİK MÜLKİYET PROBLEMLERİ ÇÖZÜLDÜ”

GAP ve KOP Eylem Planları ‘Örnek İmar Uygulaması Yapılması Projesi’ kapsamında,  GAP Adıyaman-Gölbaşı 122 ha, KOP Karaman-Ermenek 125 ha ve Konya-Meram 371 ha alanların proje için seçildiğine değinen Altınok, “Meram’daki uygulama sahasında 746 adet ruhsatsız bina bulunmaktadır. Bu yapıların bulunduğu alanlar yasal mevzuat çerçevesinde müstakil parsel haline getirilmiştir. İmar Barışı yasasının da çıkmasıyla birlikte, ruhsatsız yapıların yasal hale gelmesi için gerekli ortam oluşmuş, adeta projemizle imar barışı yasası birbirini tamamlayarak, 20-25 senelik mülkiyet problemleri çözülmüş, çözüm yoluna girmiştir” ifadelerini kullandı.

4-1-2-017.jpg

 “BİN 100 VATANDAŞIMIZ İMARLI PARSELLERİNE KAVUŞTU”

Meram Belediyesi olarak 2014 yılından itibaren yoğun bir şekilde revizyon imar planları ve imar uygulamaları çalışmaları yaptıklarını aktaran Meram Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Asım Güney, “Bu dönemde yaklaşık 40 milyon metrekare alanda revizyon imar planı ve 20 milyon metrekare alanda imar uygulamasını Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tamamladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte Meram ilçemizin Yaylapınar Kaş ve Yaylapınar Uhud Mahallelerinde gerçekleştirilen uygulama ile bu bölgede yaşanan bin 100 vatandaşımız imarlı parsellerine kavuşmuştur. Örnek imar uygulaması projesi 3 milyon 785 bin 410 metrekare gibi büyük bir alanı kapsamaktadır. Bu alanda bin 184 adet imarlı arsa üretilmiş, bölgenin ihtiyacı olan kamusal ve sosyal alanlar ayrılmıştır” diye konuştu.

4-1-3-014.jpg

“25 PROJE İÇİN 11 MİLYON TL ÖDENEK SAĞLANDI”

Konya Ovası Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın KOP Eylem Planı’nı hazırladığına dikkat çeken KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, “İlk 4 ilimize yönelik hazırlanan KOP Eylem Planı’nda 5 ana eksen altında 243 proje paketi yer almaktadır. Bu bağlamda Meram ilçemiz, köklü tarihi, zengin doğal ve kültürel varlıkları ve bu potansiyelleri bölgesinin gelişmesi ve kalkınması için kullanma gayretinde olan halkı ve yöneticileri ile KOP İdaresinin kurulduğu günden itibaren yürüttüğü projelerde önemli bir yere sahiptir. Özellikle dağlık kırsal alanlara yönelik olarak modern basınçlı sulama sistemleri yaygınlaştırılması amacı ile 2014 yılından itibaren ise Konya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz ve kısaca KOP KÖSİP dediğimiz KOP Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı kapsamında Meram ilçemizde 25 proje için 11 milyon TL ödenek sağlanmıştır” şeklinde konuştu.  •YİĞİT BERKAY ÇOPUR