Ayşe Atsan

Ayşe Atsan

Mülteci olmak bir tercih değildir

Mülteci olmak bir tercih değildir

İnsanoğlunu yeryüzüne sığdıramayıp denizlerin derinliklerine uğurlamanın adıdır Mültecilik. İnsanlığın kıyıya vurmadığı, namluların masum çocuklara ve insanlara dönmediği huzurlu bir dünya yaratmak çok zor olmasa gerek. İstemek yeterli.

 

Mülteci kimi zaman bedenini evladına siper eden bir baba kimi zaman kocasının dinmeyen yasını tutan bir eştir.

 

Milyonlarca insanı mülteci konumuna düşüren ve dünya mülteciler gününü ilân eden de batının tâ kendisidir.

Bu  çaresizliğin mimarları petrole doymayan teröristlerdir. Lanet olsun size ve sizin adalet anlayışınıza.

 

Eğer dünyada savaştan dolayı çocuklar ölüyorsa, senin ideolojilerinle aradığın adalet, çoktan çürümüş demektir. Zulmeden hangi dinden olursa olsun kafirdir. Mazlumu anlamak için  kurulacak empati bu dünyayı kurtaracak tek şeydir.

 

Dünya genelinde çeşitli nedenlerle evini terkeden 65 milyonun 22.5 milyonu mülteci konumunda. Ensar olabilmeyi düşünün ve sonra muhacirlerin yerine koyun kendinizi. Ama sakın ola büyük laf etmeyin!

 

Düşünün ki vatanınız elinizden alınmış yokluğa ve ölüme mahkum edilip vebalı muamelesi görüyorsunuz.

 

Bundan dolayıdır ki; ülkemizde bedelli askerlik isteyenlerin anlayışı ile mülteci istemeyenler arasında bir fark göremiyorum. Mazlumu anlamak icin kurulacak empati bu dunyayı kurtaracak tek şeydir!

 

Dünyada zorla yerinden edilmiş 65,6 milyon insan var.

Aslında gerçek yetim ve öksüz vatansız kalandır. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Türkiye tek başına en çok Mülteciye bakarken Avrupa sınırlarına dikenli tel örüyor.

 

Göç etmek zorunda kalan insanları yaşatmak, bütün dünyanın sorumluluğudur. Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecek.

 

Şiddet ve zulmünden dolayı evlerini ve ülkelerini terkeden mültecilerin şiddet ve zulmünden dolayı geri dönmeleri barış ve gücenin sağlanması içinde bulunduğumuz mübarek günlerde en büyük temennimiz.

 

Umuda giden yolculukta Aylan bebekler olmasın diye, farkındalıkları arttırabilmesi umuduyla mültecilere hem kapılarımızı hem gönlümüzü açtık. Bizim geçmişimize ve inancımıza yakışan budur. Mülteci olmayan barış içinde adil bir dünya dileği ile, en fazla insanca mülteci ağırlayan ülkemle iftihar ediyorum.

 

Muhacir bir peygamberin ümmeti ve tüm mazlumların ümidi Türkiye'nin sevdalısıyız. Siz görmesenizde, duymasanızda, elinizi uzatmasanızda mazlumun Türkiye'si var. Tarihte olduğu gibi Anadolu insanı bugünde mazlumların yanında oldu. Cihan devleti olmak bu olsa gerek. Selam ve dua ile.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Atsan Arşivi
SON YAZILAR