Münevver cinayetinde yargı imamı devrede

Cem Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’u öldürdüğü villadaki kamera kayıtlarını silen 6 polisin avukatlığını FETÖ’nün yargı imamının yaptığı ortaya çıktı.
Münevver cinayetinde yargı imamı devrede

Münevver Karabulut 2009’da erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürüldü. Yıllarca ülke gündeminde kalan cinayetle ilgili aralarında tazminatın da yeraldığı toplam 12 dava açıldı. Bir dava da olay gecesi 6 polisin villada bulduğu 700 bin doların tutanağa geçirilmemesi ve kamera kayıtlarının silinmesiyle ilgili açıldı. Cinayetin üzerinden geçen 8.5 yılda polislerin davası hariç tüm davalar karara bağlandı. Sanık Cem Garipoğlu ise cezaevinde intihar etti. 

Zaman aşımına uğrayacak 
Polislerin yargılandığı Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 24. duruşma önceki gün görüldü. Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, davanın 26 Nisan 2018’de zamanaşımına uğrayacağını belirterek karara bağlanmasını talep etti. Rezan Epözdemir dosyanın kasten geciktirildiğini iddia ederek şunları söyledi: “Mahkeme dosyayı TÜBİTAK’a göndererek incelenmesini talep etti. Aylar sonra nitelikli personel yok denilerek dosyayı incelemeden gönderdiler. Adli Tıp Kurumu da yolladı onlar da aylar sonra aynı bahaneyle geri yolladılar. İTÜ ve ODTÜ de bu dosyayı aylarca bekletti ancak nitelikli personel yok diyerek incelemedi. Bu dosya sürüncemede bırakıldı. En son Jandarma Kriminal Dairesi mahkemeye yazdı ve harddisk imajlarının bulunamadığını söyledi. Mahkeme de halen bunları bulabilmiş değil.” 

Karar duruşması Ocakta 
O dönem yaşananlara bir anlam veremediklerini söyleyen Avukat Epözdemir, “Sonra 17-25 Aralık oldu, 15 Temmuz oldu. Bir baktık ki polislerin avukatı Halil İbrahim Koca FETÖ’nün yargı imamı olarak aranıyor. Şike kumpas, MHP’lilere kaset komplosu gibi davalarda da ismi geçiyor. Şimdi anlıyoruz neden dosyanın böyle olduğunu” ifadelerini kullandı.  Mahkeme sanık avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre tanınmasına ve karar duruşmasının 16 Ocak 2018’de yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Her taşın altından o avukat çıkıyor

HRANT Dink cinayeti soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan FETÖ’cü Halil İbrahim Koca ilginç bağlantılarıyla dikkat çekiyor. Koca, MHP’ye kaset kumpası soruşturmasının şüphelilerinden Tarkim Havacılık’ın sahibi İbrahim Faruk Bayındır ile bir havayolu şirketinin ortağıydı. Bayındır, ABD’ye kaçtı, eşi ve kardeşi tutuklandı. İngiltere’ye kaçan Koca, şike davasında bazı Trabzonsporlu yöneticilerin müdafiliğini üstlenmişti. Şike kumpası soruşturmalarında hakkında yakalama kararı çıkmıştı. İbrahim Koca, ABD’de tutuklu olan Rıza Sarraf’ın da avukatıydı. Koca aynı zamanda FETÖ’nün etkin olduğu dönemde İstanbul Emniyeti’nin avukatlığını yaptı. 17/25 Aralık operasyonlarından sonra avukatlığı iptal edildi. Koca, Polis Akademisi’nde ‘İnsan Hakları ve Kamu Hürriyetleri’ dersi verdi.