Münir Arıkan: Kaliteli insan kalplere dokunur

Düşünce Koçu Münir Arıkan, Ensar Vakfı Selçuklu Kız Öğrenci Yurdunda verdiği konferansta “Kaliteli ve nitelikli insan olma sanatı”nın sırrını verdi. Arıkan, “Mevlana gibi kalplere dokunmayı denemeli, kalbi köreltip incitmemeliyiz” dedi.
Münir Arıkan: Kaliteli insan kalplere dokunur

Ensar Vakfı Selçuklu Kız Öğrenci Yurdunda Düşünce Koçu Münir Arıkan tarafından “Kaliteli ve nitelikli insan olma sanatı” adlı konferans gerçekleştirildi. Konferansa Ensar Vakfı Konya Şube Başkanı Mustafa Kaçar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Türkiye’nin ilk yaşam koçu olan Münir Arıkan "Her bir insanın ölüm tarihi, adınızı minnetle yâd eden kişi öldüğü vakittir. Dudaklar kıpır kıpır, eller cıvıl cıvıl duaya kalkıyorsa yaşıyorsun demektir. Yaratılmışların en üstünü olan insana yüzyıl verilse de yetmez. Ölümsüzlüğün peşindedir insan. Ne kadar yaşayacağımıza Mevlana gibi karar vermeli, onun gibi kalplere girmeliyiz. Tüm insanlığın babası olmuş Mevlana gibi kalplere dokunmayı denemeli, kalbi köreltip incitmemeliyiz. Hayatı yeniden çerçevelendirmemiz lazım, çerçevelendiremezsek hiçbir şeyin anlamı olmaz. Naim Süleymanoğlu hayalinde canlandırdı ve hayali gerçek oldu. Her şey kafada bitiyor" dedi.

munir-arikan-ensar-vakfi-(2).jpg

"BAŞARI MATEMATİĞE BENZER"

Başarıyı çerçevelemeye benzeten Arıkan, "Hayat çerçevelendirmesi yani toplama, çıkarma, çarpma ve bölmeye benzer. Niyete Allah rızasını alırsak rabbim bize çok daha fazlasını veriyor. Dünyaya kimse kaza ile gelmedi. Başrolde sen varsın. Rabbim sana kendi ruhundan üfledi. Nasıl olurda beyin matematiği anlamaz. 4 şey gökten gelir isminiz, nikahınız, ölümünüz ve rızıktır. Seneryosulevhi mahfuzda yazılmış başrol oyuncusu sen, yönetmeni Allah olan bir film setini terk etmek ister misin? Hayat filminde seti terk etme. Başrol oyuncusu sen ol öyle bir yaşa ki boşa vaktini harcama. Velasr asra yemin olsun ki zamanınızı boşa geçirmeyin. Boşa değil de dolu dolu geçiriyorsanız iz bırakırsınız" şeklinde konuştu.

"HAYATTA İZ BIRAKACAKSIN"

"Dünyaya niçin geldik? Bunu sorgulamalıyız" diye devam eden Arıkan, "Fırsatlar insanın ayağına gelir ama insan değerlendiremezse vay haline. Mesela bir ot parçasına şifa koyan rabbim sizde bir eksiklik ve noksanlık unutmuş olabilir mi? Varlık sebebini kaybedince insan farklı şeylere yönelebilir. Kendi fıtratınızı ve yaratılış gayesini bulamayanlar benden bir şey olmaz diye lafa başlar Allah muhafaza bunun içinde gizli şirk vardır. Hayata pozitif bakın. İzini baş tacı yapamazsan hiçbir anlamı olmaz yaşamanın. Ruhlar hasta olmaz düşünceler hasta olur. Düşünceleri düzeltirsen başrol oyuncu olacaksın ve iz bırakacaksın. Hiç kimsenin hayatı boş yere yaşanacak hayat değildir. Allah rahmeti eziyetin içerisine saklamıştır. Gönül izi bırakacaksın." ifadelerini kullandı.

"SELAMLAŞMAYI YAYIN"

İnsanlarla "iletişimi kuvvetlendirin" diyen Arıkan, "Selamlaşmayı unutmuş gibiyiz aranızda selamlaşmayı yayın. İnsanlara vakit ayırın ve her şeyin başında Allah rızası ile başlayın. Gönül alın gönül kırmayın. Yeter ki sen iste, çalış. Aşk ,sevgi, azim olmadan olmaz. Bunlar olursa her şey mümkündür. Her şey sevmekten geçer sevin ve işe koyulun. Allah kulunun emeğini zayi etmez. Büyük başarıya sahip olan insanlar var memleketimizden. Sığıntı olmayın. Allahın bir muradısın sığıntı olma marka ol. İnsanlara faydalı ol ve bu ülkenin sana ve sizlere ihtiyacı var" diye konuştu.

munir-arikan-ensar-vakfi-(1).jpg

"KENDİNİ BUL"

Münir Arıkan, "Mevlana diyor ki beden dağda bir mücevher var. O mücevher madenini ara gücün yeterse ara ama dışarıda değil kendi içinde ara. Asıl önemli olan doğuşun değil kendini bulduğun gün doğuyorsun. Azimli ol ve yoluna devam et insanlara faydalı ol" diyerek sözlerini tamamladı. Program sonunda Ensar  Vakfı Konya Şube  Başkan Vekili Mahmut Yeşil, Münir Arıkan’a günün anısına bir plaket takdim etti.