Munzur Gözeleri’ne yerli turist akını

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, Munzur Gözeleri'ne yüzlerce yerli turist akın etti.
Munzur Gözeleri’ne yerli turist akını

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, Munzur Gözeleri'ne yüzlerce yerli turist akın etti.

Ovacık ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyü sınırları arasında yer alan Munzur Gözeleri, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. El değmemiş doğası, kırk gözeden fışkıran süt beyazı rengindeki suları ve doğal şelaleleriyle ünlü Munzur Gözeleri'ni görmeye gelen vatandaşlar, burada dilek diledi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinden ailesi ile birlikte Munzur Gözeleri'ni görmeye geldiğini ifade eden üniversite öğrencisi Sertap Çiçek, "Yol boyunca Munzur Vadisi Milli Parkı'nı gördük. Çok etkileyiciydi. Ardından Munzur Gözeleri'ni görmek bizim için daha zevkli hale geldi. Burası beni çok etkiledi. Çok güzel bir yer. Doğası olsun, manzarası olsun. İnanışımızı burada gerçekleştirebiliyoruz. İbadet ediyoruz, dualar ediyoruz. Munzur Gözeleri, görülmesi gereken bir yer" dedi.

"Aleviler için çok önemli bir mekan"

Bayram tatilini Ovacık'ta geçirmek üzere Kocaeli'nin Gebze ilçesinden gelerek, Munzur Gözeleri'ni ziyaret ettiğini belirten Zeliha Garip ise "Burası Alevi Kızılbaş inancı için çok önemli bir mekan. Bizim kutsalımız. Ben Gebze'den geliyorum. Uzun zamandan beridir Munzur Gözeleri'ni ziyaret etmemiştim. Her taraftan ziyaretçi alan bir yer. Aleviler için çok önemli bir mekan. Herkesin buraya gelmesini, görmesini bu güzellikleri buradaki insanlarla paylaşmasını çok isterim. Bizim kutsalımız, çok önemli bir mekan. Munzur Gözeleri bizim özlemimiz. Geldiğimizde ayrılmak istemiyoruz. Kendi memleketimizden giderken zorlanıyoruz. Burası da Ovacık'ın en güzel yeri. Ben, her yerden herkesin gelip ziyaret etmesini ve buradaki insanlara fayda sağlamasını isterim. Bu doğa yapısının daha fazla bozulmasını istemem. Korunmasını isterim" diye konuştu.

Munzur Gözeleri’ne yerli turist akını

Kaynak: