Murat Kurum destan yazdı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmalarla adını Türkiye’nin unutulmazları arasına yazdıran İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Türkiye’nin her bölgesinde vatandaşlar tarafından hayır dualarıyla anılırken Konyalıların da gönlünde taht kurdu.
Murat Kurum destan yazdı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmalarla adını Türkiye’nin unutulmazları arasına yazdıran İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Konya’ya kazandırdığı yatırımlar nedeniyle ise şehirde sevgi, saygı ve dualarla anılıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak 5 yıl boyunca görev yapan ve Türkiye tarihinin en çalışkan bakanlarından biri olarak hafızalara kazınan Murat Kurum, 28 Mayıs Seçimleri sonrası yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın sahada güvendiği en çalışkan isimlerin başında geldi. Görev yaptığı dönem boyunca yangınlar, seller, depremler, kuraklıklar ve çok çeşitli iklim değişiklikleriyle mücadele eden Bakan Kurum, kentsel dönüşümdeki başarılarının yanında tarihle modernliği harmanlayan kentsel dönüşüm anlayışıyla da akıllara kazındı.

murat-kurum-efsanesi-konyada-unutulmayacak.jpg

EN ÇALIŞKAN İSİMLERDEN BİRİYDİ!

Özellikle doğal afetlerin yaşandığı bölgelerde gece gündüz demeden canhıraş bir şekilde çalışan ve vatandaşı bir an olsun yalnız bırakmayan Murat Kurum, vatandaşların sevgisini, saygısını ve dualarını her zaman kazanmayı bildi. Yeni kabinede yapılan değişikliklerle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini devreden Murat Kurum, Konya’ya kazandırdığı yatırımlar nedeniyle de şehrin unutulmazları arasına girdi.

murat-kurum-efsanesi-konyada-unutulmayacak-001.jpg

KONYA’YA ÇOK BÜYÜK KATKILARI OLDU

Konyalı olduğunu her platformda gururla dile getiren, Konya’nın gelişimine katkı sunmaktan hiç geri durmayan Murat Kurum; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş olmak üzere parti ayırmaksızın bütün belediye başkanlarıyla ve yerel yönetimle uyum içinde çalıştı. Son yıllarda Konya’ya yapılan neredeyse her yatırımın bir noktasında katkısı bulunan Murat Kurum, Konyaspor başta olmak üzere şehrin spor, eğitim, kültür, sanat gibi pek çok alanında da etki alanı oluşturdu.

murat-kurum-efsanesi-konyada-unutulmayacak-002.jpg

KONYA’YA MODERN SANAYİ SİTESİ KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınması için başlatılan dönüşüm çalışması en dikkat çekici projelerden biri oldu. Eski Sanayi ve Karatay Sanayisini şehir merkezinden taşıyarak Konya şehir merkezini büyük bir yükten kurtaracak olan çalışma, Konya’nın en önemli projelerinden biri oldu.

murat-kurum-efsanesi-konyada-unutulmayacak-003.jpg

TÜRKİYE’NİN İLK SIFIR ATIK SANAYİ SİTESİNİN ŞEHRE KAZANDIRILMASINI SAĞLADI

Murat Kurum’un büyük emeği bulunan Türkiye’nin ilk Sıfır Atık Sanayi Sitesi ise vizyon projelerden biri oldu. Konyalı esnafın 2024 bahar aylarında tamamen bu dükkanlarda Konya’ya hizmet etmesi planlanırken, Konya’nın en büyük kentsel dönüşümü olan projede 2 bin 290 dükkan ve 134 ticari merkez inşa ediliyor.

murat-kurum-efsanesi-konyada-unutulmayacak-004.jpg

MİLLET BAHÇELERİ VE MAYDANLARA İMZA ATTI

Bakan Kurum, eski Konya Atatürk Stadyumu’nun yerine inşa edilen 108 bin metrekare alana sahip olan Türkiye’nin sayılı millet bahçelerinden biri ‘Konya Millet Bahçesi’nin de en büyük mimarlarından biri oldu. Konya Millet Bahçesi’nin yanında Konya’nın 31 ilçesine kazandırılan millet bahçeleri, meydanlar, çevre düzenlemeleri, araç gereç yardımları da unutulmazlar arasına girdi.

murat-kurum-3.jpg

ARDIÇLI TOKİ BAŞTA OLMAK ÜZERE PEK ÇOK KONUT PROJESİ YAPTI

Bakan Murat Kurum, Ardıçlı’ya inşa edilen ve 6 etaptan oluşan Ardıçlı TOKİ konutlarının da Konya’ya kazandırılmasında büyük destek verdi. Bölgeye 6 etapta toplamda 3 bin 920 konutun inşa edilmesinde ciddi rol oynadı. Bakan Kurum aynı zamanda Konya’nın neredeyse 31 ilçesine TOKİ vasıtasıyla yeni konutlar kazandırdı.

murat-kurum-10.jpg

MEVLANA ÇARŞISI, ALTIN ÇARŞI, ESKİ BUĞDAY PAZARI DÖNÜŞÜM PROJELERİ DİKKAT ÇEKTİ

Murat Kurum, Mevlana Çarşısı’nın yenilenmesi ve Altın Çarsının düzenlenmesinde de büyük bir rol oynadı. Hz. Mevlana’nın Müzesi’nin ve Türbesi’nin bulunduğu alanın yakınında gerçekleşen dönüşüm projesiyle Konya’nın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Mevlana Müzesi modern bir dönüşüme büründü. Bedesten ile Eski Buğday Pazarı Bölgesi’nde de hatırı sayılır katkıda bulundu.

murat-kurum-efsanesi-konyada-unutulmayacak-007.jpg

ŞÜKRAN MAHALLESİ DÖNÜŞÜMÜNE KATKISI OLDU

Meram İlçesi’ne bağlı Şükran Mahallesi dönüşümüne de büyük katkılar veren Murat Kurum, bölgenin ecdattan miras bir anlayışla modern bir şekilde ele alınması için çalıştı. Toplam yatırım tutarı 1.5 milyar TL tutarında hesaplanan proje ile bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi planlanıyor.

murat-kurum-efsanesi-konyada-unutulmayacak-005.jpg

ALAADDİN CEPHE İYİLEŞTİRMESİ İLE MODERN BİR YAPI KAZANDIRDI

Konya’nın en işlek bölgelerinden olan Alaaddin Bölgesi’nin düzenlenmesine de ciddi katkı sunan Murat Kurum, Alaaddin Cephe İyileştirmesi projesi ile bölgedeki dükkanların birbirine benzemesi ve kötü görüntüden kurtulması için büyük destekler verdi. Alaaddin Tepesi civarından başlayarak tüm bölgedeki tarih aksına önemli katkılar sunan Murat Kurum; Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti sentezinin yapıldığı kültür, turizm ve tarih aksı oluşturulması için Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önemli çalışmalara imza attı.

murat-kurum-4.jpg

KAMU BİNALARI YENİLENDİ

Başta İLBANK olmak üzere pek çok kamu binasının yenilenmesi veya yeniden yapımı konusunda da inisiyatif alan Murat Kurum; eğitime, kültüre ve spora da önemli katkılar sundu.

murat-kurum-efsanesi-konyada-unutulmayacak-006.jpg

KONYASPOR SEVDALISIYDI

Murat Kurum, Konya’nın en büyük markalarından biri olan Konyaspor’a da daima destek oldu. 31 milyon 250 bin liraya mal olacak yeni Konyaspor tesislerinin yapımı devam ederken; Konya’nın merkez ve taşra ilçelerinde de yapımı biten veya devam eden irili ufaklı pek çok spor kompleksine katkılar sundu.

DOĞAYI, GÖLLERİ, OVAYI UNUTMADI

Tuz Gölü ve Meke Gölü’nün kurtarılması, Beyşehir Gölü’nün temizlenmesi ve kurtarılması, tarım arazilerinin ıslahı gibi kırsalda da pek çok projeye de imza atan Murat Kurum, 31 ilçesiyle tüm Konya’ya her alanda önemli katkılar sundu.

KONYALILAR DA ONU UNUTMADI

Hiç şüphesiz ki tarihinde bir başbakan bile çıkaran Konya en fazla yatırımı ve desteği Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptığı son 5 yıllık süreçte gördü. Murat Kurum Konyalıları, Konyalılar Murat Kurum’u bağrına bastı. Murat Kurum önce insanlığı ile sonra da Konyalılığı, çalışkanlığı ve azmi ile şehirde saygı, sevgi ve dualarla anılıyor.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :