Murat Kurum: Konya'yı çevre, şehircilik ve ekonomik bakımdan cazibe merkezi haline getiriyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Konya'yı çevre, şehircilik ve ekonomik bakımdan cazibe merkezi haline getirdiklerini belirtti.
Murat Kurum: Konya'yı çevre, şehircilik ve ekonomik bakımdan cazibe merkezi haline getiriyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mevlana Meydanında gerçekleştirilen toplu açılış törenindeki konuşmasına "Türkiye'nin son 16 yılda yaşadığı büyük gelişmelerin mimarı, dünya mazlumlarının umudu olan Sayın Cumhurbaşkanımızı baba ocağımız Konya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diyerek başladı.

Göreve başlar başlamaz Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ruhuna uygun olarak problemleri görerek yerinde tespit ettiklerini belirten Kurum "100 günlük eylem planı noktasında yapılması gerekenleri başarıyla hayata geçirdik. İkinci 100 günlük eylem planını da inşallah başarılı bir şekilde hayata geçireceğiz" dedi.  

Açılışı yapılan 99 eser arasında hastaneler, alt ve üst geçitler ve millet bahçeleri gibi birçok eserin olduğunu ifade eden Kurum "Konyamızı çevre, şehir ve ekonomik bakımdan cazibe merkezi yapmak için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.