Murat Sancak'a silahlı saldırı davası başladı

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 1'i tutuklu 6 kişinin yargılanmasına başlandı.
Murat Sancak'a silahlı saldırı davası başladı

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 1'i tutuklu 6 kişinin yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Turgut Üney, başka suçtan tutuklu olan sanık Hüseyin Çaydavul, tutuksuz sanıklar Fatih Sekman, Zeki Yılmaz ve Çerkezköy K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEBGİS sistemiyle başka suçtan tutuklu olan sanık Serdar Bekir Orhan katıldı.

Müştekiler İsmail Özay ve Mehmet Karar da duruşmada hazır bulunurken, bir diğer müşteki Murat Sancak ise duruşmaya katılmadı.

Savunma yapan tutuklu sanık Turgut Üney, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, olayın hiçbir yerinde yer almadığını, sanıkları arkadaş olmaları nedeniyle tanıdığını söyledi.

Bir diğer sanık Çaydavul, ifadesini hazırlayamadığını belirterek, özel avukatının olduğunu ve avukatıyla görüştükten sonra savunma yapmak için süre istedi.

Duruşmada söz verilen müştekiler İsmail Özay ve Mehmet Karar ise şikayetçi olduklarını söyledi.

Tutuklu sanık Turgut Üney'in tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede, şüpheliler Turgut Üney'in 3 kez "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "suç üstlendirmeye azmettirme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 40 yıldan 65 yıla, şüpheli Serdar Bekir Orhan'ın 3 kez "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 40 yıldan 63 yıla, şüpheli Fatih Sekman'ın 3 kez "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan 39 yıldan 60 yıla, şüpheli Zeki Yılmaz'ın "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan 13 yıldan 20 yıla, şüpheliler Hüseyin Çaydavul ve Okan Karakuş'un "suçu üstlenme" suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.