Muratpaşa Belediyesi İbradı’da kamp günleri düzenledi

Muratpaşa Belediyesi, alternatif turizmde bir merkez olmayı hedefleyen "Kardeş Belediye" İbradı'da kamp günleri düzenledi.
Muratpaşa Belediyesi İbradı’da kamp günleri düzenledi

Muratpaşa Belediyesi, alternatif turizmde bir merkez olmayı hedefleyen "Kardeş Belediye" İbradı'da kamp günleri düzenledi. 80 kampçı, 2 gün boyunca, bölge halkıyla birlikte İbradı sokaklarında bisiklet sürdü, Toros dağlarında koştu, günün ilk saatlerinde de yoga yaptı. Ekip, sportif etkinliklerin yanı sıra Düğmeli Evler, Altınbeşik Mağarası gibi İbradı'nın doğal ve kültürel noktalarını da gezdi.

Muratpaşa, İbradı belediyeleri ve Antalya Runners Koşu Grubu koordinesinde gerçekleşen etkinlikte Ağustos ayının en sıcak günlerinin yaşandığı Antalya'dan giden 80 kişi adını Arapça "ibrad" yani "soğuk yer" anlamındaki sözcükten aldığı düşünülen İbradı'da hem kamp yaptı, hem de Toroslar'da koştu. Günün ilk saatlerinde yoga yapan ekip, ilçenin sokaklarında bisiklete bindi.

Etkinlik için ekip Cumartesi günü saat 08.00'de Antalya'dan hareket etti. İlk gün Düğmeli Evler, Arapastık Kestanesi'ni ziyaretin ardından Runners grubu, İbradılıların da katıldığı yoganın ardından yine halkın katılımıyla İbradı'dan Toroslar'a uzanan koşu yaptı. Gece, İbradı Belediyesi'nin yörenin kültürünü tanıtımının yapıldığı programına katılan ekip, Pazar gününe ise saat 06.30'da yogayla başladı. İbradı'da Muammer Aksoy Müzesi'ni de gezen ve Aksoy'un hayatıyla ilgili belgesel izleyen grup yarım saatlik dağ koşunun ardından Erymna Antik Kenti ve Altınbeşik Mağarası gibi İbradı'nın doğal ve kültürel değerleri de gezdi.

Muratpaşa Belediyesi İbradı’da kamp günleri düzenledi

Muratpaşa Belediyesi İbradı’da kamp günleri düzenledi

Kaynak: