Muratpaşa Belediyesi ‘meslek ve sanat kursları’ kayıtları başladı

Antalya - Muratpaşa Belediyesi'nin, Muratpaşa Kaymakamlığı Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi'yle birlikte düzenlendiği "meslek ve sanat kursları" için kayıtlar başladı.
Muratpaşa Belediyesi ‘meslek ve sanat kursları’ kayıtları başladı

Muratpaşa Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Toplulukları (MEST) ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen "sanatsal üretim ve meslek edindirme kursları" için kayıtlar başladı.

38 branş

Yeni dönemde Muratpaşa Belediyesi ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 38 branşta kurs açılacak. Kadın giyiminden, iğne oyasına, kanaviçe yapımına, resimden mutfak takımları ve perde hazırlamaya, dekoratif ev aksesuarları hazırlamadan minyatüre, gümüş takı işlemeciliğine, rölyefe, keçe aksesuar yapına, mum oymacılığına ve sabun yapımına kadar çeşitli branşlarda açılacak kurslarla Muratpaşalılar, hem boş zamanlarını değerlendirecek bir uğraş sahibi olabilecek hem de bu kurslardan öğrendikleriyle ev ekonomilerine katkı sağlayabilecek.

Antalya'nın en büyüğü

Ekim ayında başlayacak kurslar mayıs ayına kadar devam edecek ve tüm yıl boyunca kurslarda ortaya çıkan ürünler Cam Piramit Fuar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek yıl sonu sergisinde Antalyalılarını beğenisine sunulacak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geçen yıl kurslara yaklaşık 4 bin 500 kişinin katıldığını belirterek, "Nüfusa göre sosyal hizmetlerin dağılımında en önde olan ilçelerden biriyiz. Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi'yle yaptıkları işbirliğinin bu 7 bin kişiye ulaşmasını arzu ediyoruz" dedi.

Kaynak: