Murzioğlu’ndan imalatçı KOBİ’lere KOSGEB destek çağrısı

Murzioğlu’ndan imalatçı KOBİ’lere KOSGEB destek çağrısı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, imalat sanayide faaliyet gösteren tüm KOBİ'leri, KOSGEB'in uygulamaya aldığı, "Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği"nden faydalanmaya davet etti.

Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ'leri, KOSGEB'in 19 Eylül 2016 tarihinde başvuruları başlayan, "2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği"nden yararlanmaya davet etti. İmalat sanayinde makine teçhizatının önemine vurgu yapan Başkan Murzioğlu, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve KOBİ beyannamesi onaylı işletmelerin söz konusu kredi için başvurabileceklerini söyledi. Program kapsamında sıfır faizli olarak uygulanacak kredi üst limitinin 300 bin TL olacağını ve kredi faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirten Murzioğlu, "Kredi vadesi ilk altı ay ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ayda ödenecek. Bu imalat sanayi sektörü için büyük bir fırsattır. Makine teçhizat yatırımı yapmayı planlayan KOBİ'lerimizin bunu değerlendirmesini bekliyoruz" dedi.

Hedef daha güçlü Türkiye

Açıklamasında Türkiye'nin 2023 ekonomi hedefine vurgu yapan Başkan Murzioğlu, "Hükümetimizin açıkladığı hedeflere ulaşmak istiyorsak bunun yolu üretimden geçmektedir. Üretim için de makine teçhizatı çok önemli. Bu amaçla hükümetimiz sanayi alt yapısına ve makine teçhizatına büyük önem veriyor. Çünkü imalat sanayinde dünya ile rekabet edebilmek için makine teçhizat alt yasının gelişmiş ve modern olması büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan özellikle son yıllarda KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lere sağlanan destekleri takdirle karşılıyoruz. Hükümetimize sanayi sektörüne sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ülkemizin dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olma hedefi için çok çalışmalıyız ve çaba harcamalıyız. Bizler üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Onun için sanayicilerimizi ve yatırımcılarımızı destek veren kuruluşların programlarına katılmaya ve bu imkanlardan faydalanmaya davet ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde çok güçlü bir Türkiye için hepimiz daha bilinçli, daha gayretli olalım" diye konuştu.

2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteğinden faydalanmak isteyenler, internet üzerinden "http://kredi.kosgeb.gov.tr/" adresi kullanılarak ayrıca, program detayları hakkında bilgi için KOSGEB 4441567 numaralı çağrı merkezini ya da Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği ile irtibata geçebilirler.

Kaynak: