Musa Aydın kamptaki güreşçilerle iftar yaptı

- Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın:- "Hem Avrupa Oyunları'na hem de Dünya Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanıp en iyi sonuçları almak istiyoruz"
Musa Aydın kamptaki güreşçilerle iftar yaptı


DÜZCE (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Serbest Güreş Milli Takımı sporcularıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kaynaşlı ilçesi Topuk Yaylası'ndaki tesislerde kampa giren serbest güreşçiler, teknik direktör İshak İrbayhanov yönetiminde antrenmanlarına devam ediyor.

Musa Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, kondisyon depolayan millileri ziyaret ederek, Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İshak İrbayhanov'dan bilgi aldı.


- "Olimpiyatlarda yeni rekorlar kırmanın planlarını yapıyoruz"


Sporcularla iftar da yapan Aydın, buradaki konuşmasında 2019'u olimpiyat yılı ilan ettiklerini belirtti.

"2020 Tokyo'nun startını biz bu yıl verdik." diyen Aydın, "Avrupa Şampiyonası'nda gerçekten de tarihi başarılara imza attık. Şimdi önümüzde önce Avrupa Oyunları sonra da olimpiyat kotalarını alacağımız Dünya Şampiyonası var. Eylül ayında Kazakistan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda ilk 6'ya giren sporcular olimpiyat kotası alacaklar. İşte bu yüzden hazırlıklarımızı çok iyi yapmak zorundayız." dedi.

Aydın, hazırlık kampının Topuk Yaylası'nda başladığını anımsatarak, "Burada gerçekten çok güzel bir ortam var. İnşallah hem Avrupa Oyunları'na hem de Dünya Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanıp, en iyi sonuçları almak istiyoruz. Her zaman söylüyorum güreş branşı Türk sporunun lokomotifi. Biz Dünya Şampiyonası'nda kotaları almaktan çok olimpiyatlarda yeni rekorlar kırmanın planlarını yapıyoruz." şeklinde konuştu.


- İrbayhanov: "Takımıma sonuna kadar güveniyorum"


Teknik direktör İrbayhanov ise çalışma ortamlarının çok güzel olduğunu aktardı.

Sporcuların ortamı beğendiğini aktaran İrbayhanov, şunları kaydetti:

"Şimdi yeniden çalışma zamanı. Topuk Yaylası'nda daha çok kondisyon ağırlıklı idmanlar yapıyoruz. Amacımız Avrupa Şampiyonası'ndaki başarıyı, önce Avrupa Oyunları'nda, sonrasında da Dünya Şampiyonası'nda gösterip olimpiyat kotalarını almak. Takımıma bu konuda sonuna kadar güveniyorum. Buraya kadar gelerek kampımızı ziyaret eden başkanımız Musa Aydın ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum."


Kaynak: