MÜSAD’tan 30 girişimciye girişimcilik belgesi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), KOSGEP işbirliği ile düzenlediği kursta 30 kişiye girişimcilik sertifikası verdi.
MÜSAD’tan 30 girişimciye girişimcilik belgesi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), KOSGEP işbirliği ile düzenlediği kursta 30 kişiye girişimcilik sertifikası verdi.

MÜSİAD, KOSGEP işbirliği ile 30 girişimciye sertifika kazandırdı. 1 hafta süren eğitimlerde sertifika alan girişimciler, hazırladıkları projelerin onaylanması durumunda 50 bin liraya kadar hibe desteği ve 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi desteği alabilecek. Sertifika almaya hak kazananlar için Manisa Bedesten Çok Amaçlı Salon'da tören tüzenlendi. Törene KOSGEP Manisa Şube Müdürü Levent Arslan, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, MÜSİAD üyeleri, eğitmenler ve sertifika almaya hak kazananlar katıldı. Sertifika töreninde konuşan MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, girişimciliğin tanımının değiştiğini belirterek, "Eskiden geleneksel ticaret yöntemleriyle yapılan işler çok farklıydı. Ama ticaret ve ticaretin akışı günümüzde çok fazla değişti. Artık geleneksel ticaret yöntemleriyle çok rahat bir şekilde ticaret yapamıyoruz. Dünyanın çok hızlı bir şekilde değiştiği ve kendini yenilediği bugünde kendimizi yenileyemediğimiz her gün bir çok firma kapanıyor. Artık girişimcilikte yeni fikirler ve çok büyük sermaye gerektirmeyen işler gündemde. Önemli olan burada fikrin gelecek döneme hitap edebilmesi. Riski az ve verimliliği çok işlerin bundan sonra da girişimciliğin asıl tanımını oluşturacağını düşünüyorum" dedi. Başkan Öztürk'ün ardından konuşan KOSGEP Manisa Müdürü Levent Arslan, KOSGEP olarak 2010 yılında seferberlik başlattıklarını belirterek, "Biz KOSGEP olarak özellikle 2010 yılından itibaren ülkede girişimcilik sektöründe seferberliği başlatarak çok önemli sayıda işletmenin kurulmasına vesile olduk. Bunların kurulmasında en önemli aşamalardan bir tanesi de girişimcilik eğitimleri. Manisa olarak paydaşlarımızla birlikte gerçekten girişimcilik noktasında ülkemizdeki en önemli illerden bir tanesiyiz" dedi.

Manisa eğitimli girişimcide dünyayı solladı

Manisa'nın eğitimli girişimci oranlarında dünyayı da geride bıraktığını belirten Arslan, "Bu sertifikalar sizlerin iş kurmanız amacıyla bir finansal desteğe hak kazanmanıza vesile olacak. Tabi bu sertifikayı alarak işler bitmiyor. Bizim eğitimlerdeki asıl amacımız istiyoruz ki bu eğitimi alan en fazla sayıda arkadaşlarımızla işlerini kursunlar. Türkiye olarak gerçekten dünya ortalamasının üzerindeyiz. Eğitim alıp işini kuranlar dünyada yaklaşık yüzde 3 gibi bir oran iken, Türkiye'de bu oran yüzde 6 seviyelerinde. Manisa'da Türkiye ortalamalarının da üzerindeyiz. Özellikle girişimcilik anlamında yüzde 10'a ulaşan ramakları yakalamış durumdayız" diye konuştu.

250 bin liraya kadar proje desteği

KOSGEP olarak verdikleri destekler hakkında bilgi veren Arslan, "KOSGEP olarak bir kamu kurumuyuz ve mevzuatımız sürekli olarak değişmekte. Bu değişikliklerin büyük bir bölümü de işletmelerimizin lehine olmakta. Bizim girişimcilik desteğindeki destek miktarımız 30+70 toplam 100 bin lira iken şu anda 50+100 toplam 150 bin liraya çıktı. Bunun yanı sıra KOSGEP'ten girişimcilik desteği alarak işletmelerini kurmuş olanlara yönelik belli proje çağrılarımız oldu. Burada 250 bin liraya kadar proje destekleri sağlayabildik. KOSGEP'in 50'ye yakın desteği var. KOSGEP destekli bir girişimci olarak geriye kalan bütün desteklerimizden de yararlanma hakkına sahipsiniz. Kadın girişimcilere destek oranlarımızı Manisa'da yüzde 90'a çıkardık. Sadece yüzde 10'luk düşük bir katkı payıyla işletmelerimiz kendileri için gerekli olan makine teçhizat giderlerini karşılayabiliyorlar. Genel destek programlarımızda nitelikli eleman destek oranlarımızı arttırdık. Sadece 4 yıllık üniversite mezunlarına destek veriyorduk. Artık 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarına da destek veriyoruz" dedi

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan girişimcilere belgeleri verildi.

MÜSAD’tan 30 girişimciye girişimcilik belgesi

MÜSAD’tan 30 girişimciye girişimcilik belgesi

MÜSAD’tan 30 girişimciye girişimcilik belgesi

MÜSAD’tan 30 girişimciye girişimcilik belgesi

MÜSAD’tan 30 girişimciye girişimcilik belgesi

Kaynak: