MÜSİAD ABD heyeti Silikon Vadisi’ni ziyaret etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD heyeti, teknolojinin merkezi Silikon Vadisi’ne ziyaret gerçekleştirdi.
MÜSİAD ABD heyeti Silikon Vadisi’ni ziyaret etti

MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer, MÜSİAD Temsilcisi İbrahim Uyar, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Amerika Kıtası Başkanı Ömer Er ve iş adamlarından oluşan heyet, iki günlük programda, Silikon Vadisi'ndeki Google, Apple ve Intel gibi büyük firmaların yanı sıra Türkler tarafından yönetilen bazı şirketlerin inovasyon ofislerini de ziyaret etti.

İlk olarak tanışma toplantısında Türk girişimcilerle görüşen heyet, sonrasında Global Silicon Valley (GSV Labs) girişimcilik atölyesini ziyaret ederek atölyenin üst yöneticisi Marlon Evan ile bir araya geldi. Girişimcilik atölyesinde bulunan 50’nin üzerindeki şirket hakkında bilgi alan heyet, Türk işadamları ve GSV Labs arasındaki potansiyel işbirliklerini görüştü.

Daha sonra Apple, Google, Intel ve Net Suite şirketlerinde çalışan Türk mühendis ve yöneticilerle bir araya gelen heyet, bilişim ve teknoloji alanındaki son gelişmeleri birinci elden dinledi.

MÜSİAD ABD heyeti, görüşmeleri çerçevesinde yerli sermaye ile kurulan ve dünyadaki birçok cep telefonu operatör firmasına teknolojik çözümler üreten Türk Telekom bünyesindeki Argela şirketinin San Francisco üssünü de ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında heyet, LTE&5G 2015 Dünya Ödülü'nü alan Argela firmasının Operasyon ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Naci İshakbeyoğlu, Üst Yöneticisi Oğuz Sunay ve Kıdemli Araştırma Sorumlusu Ali Özer Ercan’dan firmanın operasyonları ile ilgili bilgi aldı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent'in San Francisco şehir merkezinde kurduğu kuluçka ofisi T-Jump’in yöneticileri ve girişimcilerle de görüşen MÜSİAD ABD heyeti, daha sonra bölgede faaliyette bulunan Türk girişimci ve profesyonellerle network yemeğinde bir araya geldi.

Los Angeles Başkonsolos Yardımcısı Aydın Küçükçongar’ın da katıldığı yemekte MÜSİAD ABD Başkanı Tuncer, kurumun teknoloji alanındaki faaliyetleri; İbrahim Uyar, Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi'nin (TASC) çalışmaları, DTİK Amerika Başkanı Ömer Er de DEİK'in çalışma alanları hakkında bilgi verdi.

First Republic Bank'ın Yatırımlar ve Kaynaklardan Sorumlu İcra Kurulu Başkanı Hafize Gaye Erkan ile de bir araya gelen heyet, MÜSİAD ABD'nin San Francisco'ya bir ofis açması konusunda ilgililerle görüş alışverişinde bulundu.