MÜSİAD Başkanı Olpak’tan, Çakır’a ziyaret

Genel İdare Kurulu toplantısına katılmak üzere Malatya'ya gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a nezaket ziyaretinde bulundu.
MÜSİAD Başkanı Olpak’tan, Çakır’a ziyaret

Ziyarete MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın yanısıra, Genel Başkan Yardımcısı Abdurahman Kaan, MÜSİAD Malatya İl Başkanı Mehmet Balin ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan da katıldı.

Malatya'ya MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısına katılmak üzere geldiklerini belirten Olpak, "Malatya'ya 500 kişilik bir üye gurubumuz ile birlikte geldik. Malatya'ya güzel ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Şehirde görmüş olduklarımızdan mutlu olduk. Elbette bunda Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmetleriniz çok büyük. Gitmiş olduğumuz illerde kurumlarımızla uyum içerisinde olmaya gayret ediyoruz. Bizimde yapabileceğimiz bir şeyler varsa Malatya adına ülkemiz adına her zaman hazırız" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çakır ise "MÜSİAD'ın çok değerli iş adamlarının Malatya'mızda bir araya gelmesi Malatya'mız için çok önemli. MÜSİAD'ın ülkemize katmış olduğu değer her geçen gün artıyor. Bunda da sizlerin ve ekibinizin çok büyük emekleri var" dedi.

Hain darbe girişimi sonrası MÜSİAD gibi STK'ların ülke için ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını belirten Çakır, "MÜSİAD ekonomik anlamda sanayicinin gelişmesinde çok önemli bir rehberlik görevi üstlenmekte. MÜSİAD'ın ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği noktasında düşünce ve fikir üreten, ülkemizi yurt dışında temsil edebilecek bir seviyede olması bizleri gururlandırıyor" ifadelerine yer verdi.

Malatya, Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Başkan Çakır, "Malatya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ildir. Malatya en son Büyükşehir olan 14 ilden biridir. Birçok şehre Büyükşehir statüsünün verilmesi ile birlikte Türkiye'de büyük bir kalkınma hamlesi başladı. Ülkemiz her alanında büyük bir sıçrama yaptı. Yerel kalkınmada da bizlere çok büyük görevler düşüyor. Büyükşehir yasası ile daha uzun vadeli ve sağlıklı planlamaların yapılması önemliydi. Bu yasadan sonra ilin bütün alanlarda gelişmesini sağlamak amacıyla çalışmalar başlattık. Büyükşehir ile birlikte Malatya'da çok önemli hizmetler ortaya koyduk. Şehrin planlı ve sağlıklı gelişmesi ile birlikte ekonomik büyümesi de önemli. İnşallah yatırımcılarımız ve iş adamlarımız Malatya'mızı daha fazla tercih ederler. Amacımız Malatya'nın bir cazibe merkezi haline getirilmesi. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'a kayısı kristali ve kayısı hediye etti.

MÜSİAD Başkanı Olpak’tan, Çakır’a ziyaret

Kaynak: