Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

MÜSİAD Cuma Toplantıları

MÜSİAD Cuma Toplantıları

 

Aslında konuyu dün yazacaktık ama terör konusu gündemden düşebilir diye düşündüğümüz için pazartesi yazımızda terör meselesini işledik. Ama Konya’da es geçemeyeceğimiz önemli bir konu var ve bir gün gecikmeli de olsa bu konuyu sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Biliyorsunuz MÜSİAD Konya Şubesinin Cuma toplantıları Konya’da bir marka haline geldi. Geçtiğimiz Cuma günü tam 1000. program yapılmış. 1000’inci programa da tabiî ki yakışanı yapılmış ve Şehreminimiz Sayın Tahir Akyürek çağrılmış. E iyi de olmuş, zira Sayın Tahir Akyürek Konya’mızın Belediye Başkanı. Evet, yeni yasa ile tamamen bu ifademiz yerli yerindedir ve doğal olarak ta Sayın Tahir Akyürek bütün bir Konya’nın belediye başkanı olmuştur.

Sembolik açıdan bakıldığında iyi bir tercih olmuş ve misafirlerinde yoğunluğu kararın doğruluğunu gösteriyor.  

MÜSİAD Konya Şubesi 1000. Cuma Toplantısına AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı ile Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, KTB Başkanı Uğur Kaleli, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, ilçe ve belde Belediye Başkanları dinleyiciler arasında yer alan isimlerden sadece bir kaçı.

Ben toplantıya katılmadım, Kon TV’den izledim ve görebildiğim kadarıyla Sayın Tahir Akyürek’te hem yapılan hizmetler ile ilgili çok önemli bilgiler verdi hem de yeni yerel yönetimler yasası ile ilgili merak edilen ayrıntıları açıkladı.

Tabi artık Sayın Tahir Akyürek her açıdan deneyimli bir belediye başkanı ve bunu ceket seçiminden tutunuzda bütün konuşmasındaki mimiklere kadar her ayrıntıda görüyorsunuz.

Neyse efendim biz tekrar MÜSİAD Konya Şubesine dönelim. MÜSİAD Konya Şubesinin Cuma Toplantılarını Sayın Hasan Angı başkan olduğu yıllardan beri biliyoruz ve zaman zamanda takip ediyorum.

Konya’da kendisinden sonra birkaç tane daha düzenli toplantıya esin kaynağı olan MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Toplantıları tam anlamıyla Konya’mızın bir markası haline gelmiştir.

Siyaset, iş dünyası, finans gündemi, dini meseleler, şehrin meseleleri gibi çok geniş birçok alanda birbirinden değerli yüzlerce konuşmacıyı ağırladı bu güne kadar bu toplantılar.

Hasan Angı döneminde yemekli yapılırdı, daha sonraki yıllarda katılımın artması buna neden olmuş olabilir, toplantılarda yemek kalktı. Fakat her zaman mutlaka çay servisi yapılır.

Hem de MÜSİAD’ın çayı öyle böyle bir çay değildir, müdavimleri bilir gerçekten güzel çay demlenir ve işte o çay da mutlaka bu toplantılarda ikram edilir.

Yıllar eskitemedi, bilakis güçlendi, Konya’nın en önemli fikri meclisinden birisi haline geldi Cuma Toplantıları.

Bu yazıyı yazıyorsanız bu toplantılarda emeği geçen MÜSİAD’ın emektarlarına, çayı demleyenden, ikram edene kadar emeği geçenlere, şube müdürlerine ve diğer yetkililerine teşekkür etmek zorundasınız.

Hepsini kutluyoruz, Sayın Arslan Korkmaz ve bayrağı devraldığı Sayın Selçuk Öztürk, Sayın Ziya Özboyacı, Sayın Hasan Angı bu toplantıların markalaşmasında emeği olan değerli başkanlardır. Hiç birisini unutmamak gerekir.  

Hepsini, yönetim olarak hizmet eden değerli üyeleri, MÜSİAD Konya Şubesini kutluyoruz.

Bir şehirde fikir üretiminde,  düşünce üretmekte nasıl merkez olunur, kardeşlik yıllar geçerken nasıl muhafaza edilir, meşveret, istişare nasıl yapılır, bir şehrin kalkınmasına nasıl katkı yapılır bizlere MÜSİAD Konya Şubesi tam olarak göstermektedir.

Daha nice 1000. toplantılara diyor ve MÜSİAD’ın bütün mensuplarını şehre yaptıkları katkılar için kutluyoruz.

Allah emeklerini zayi etmesin…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR