Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

MÜSİAD Fuarı Neden Önemli

MÜSİAD Fuarı Neden Önemli

MÜSİAD Fuarının 15.si İstanbul’da CNR Fuar Merkezinde 26- 30 Kasım tarihlerinde yapıldı, bu arada konuyu ilk takip edenlere ifade edelim. Biz de bu fuardaydık. Geçen Cumartesi günü de MÜSİAD Fuarı ile ilgili genel bir yazı yazmıştım, birkaç yazıda da MÜSİAD Fuarını değerlendireceğimizi, izlenimlerimizi sizinle paylaşacağımızı ifade etmiştim.

Tabi gündemin yoğunluğu biraz bizi yoruyor, gündem hızlı bir şekilde oluşurken de doğal olarak bizim de gündemle ilgili yazı yazmamız icap ediyor, önemli ayrıntıları sizinle paylaşmamız icap ediyor ve belki bu yazıları çok fazla uzatamayacağım ama şunu da biliyorum; MÜSİAD Fuarını,

1-  İslam Dünyasındaki ticaretin geliştirilmesi açısından,

2- İleri Teknoloji ile ilintili olarak üretilen ileri teknoloji ürünleri açısında,

3- Milli Üretim, Milli Sanayi, İleri Teknoloji ve Ahlaklı Ticaret açısından,

4- MÜSİAD Konya Şubesinin MÜSİAD Fuarlarına karşı yaklaşımı açısında ve

5- Konyalı Firmalar açısından,

Değerlendirmek de elzem görünüyor.

Bunların hepsini nasıl başaracağım bilemiyorum ama şunu kesin biliyorum, MÜSİAD’ın 1993 yılından beri yaşadığı müthiş değişim ve Türkiye Sanayisindeki konumu, Dünya Ticaretindeki yeri gibi konularda da mutlaka tarihe 2014 itibariyle not düşmek için de yazmak gerekiyor.

MÜSİAD Fuarının büyük bir bölümünü MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr Lütfi Şimşek ile gezdik. Lütfi Bey Fuardan bir gün önce İstanbul’a gitmiş. Çünkü İstanbul’da Uluslararası MÜİSAD Genel İdare Kurulu Toplantısı ve Uluslararası Şubeler Toplantısı varmış, onlara katılmış.

Düşünebiliyor musunuz? Artık MÜSİAD Türkiye sınırları aşmış durumda, Afrika’da, Asya’da, Avrupa’da, Afrasya’da, Avrasya’da, Latin Amerika’da, Amerika’da, Güney ve Kuzey Amerika’da şu anda örgütlenmiş durumda.

Bu yazımı bir referans olarak alabilirsiniz ve eğer dünyanın herhangi bir yerinde bir işiniz varsa, ihracat yapacaksanız ya da ithalat yapacaksanız eminim ki MÜSİAD size yardımcı olur, oradan size mutlaka yardımcı olacak bir partner bulur.

Bu büyük bir operasyon ve bu büyük operasyonun Yeni Türkiye’nin ekonomisinin belkemiğini oluşturacağını ifade etmek kesinlikle yanlış olmaz.

Neyse bu konuları zamanla yazarım, bugün yazım da biraz izlenimlerimi sizinle paylaşmış olayım. Öncelikle şunu ifade edeyim, beni MÜSİAD Fuarında en fazla mutlu eden konuların başında, fuarda MÜSİAD Konya Şubesinin Yönetim Kurulu Üyelerinin nerede ise tam kadro yer almasıydı. MÜSİAD Konya Şubesi zaten şubeler arasında da en fazla katılım sağlayan şube olarak dikkat çekiyordu.

Tabi Konya’dan katılan firmaların güçlü sanayi kuruluşları olması da ayrıca bizi mutlu etti. Torku her halde en fazla alanla fuarda yer aldı. Torku sadece Konya değil, fuarın tamamına baktığımızda da en fazla alanı olan kuruluştu ifade edelim.

Türkmen Beyimiz Recep Konuk da fuarı ziyaret etmiş ama biz karşılaşmadık, doğrusu karşılaşmayı, kendisi ile fuarı ayrıntılı bir şekilde konuşmayı da çok isterdim.

İttifak Holding ise Konya firmaları arasında 2. Sırayı yer alıyordu. Tabi Serin Dorse’nin de geniş bir alanla fuara katıldığını belirtmek isterim.

İttifak Holding tam kadro MÜSİAD Fuarındaydı. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, CEO Tahir Atilla, Adese Genel Müdürü Sıtkı Erben, Selva Genel Müdür Yardımcısı Ali Küçükçolak, İttifak Holding İletişim Direktörü Ecevit Öksüz burada not alabileceğimiz, kendileri ile birebir konuştuğumuz İttifak Ailesinin üyeleriydi. Ama bunlarla da sınırlı değil, belirtelim, İmaş Makine, Selva, Seha İttifak Holdingin standında geniş bir şekilde yer aldı.

Tabi Petek Plastikten Kazım Öztürk’ten de burada bahsetmek lazım. Kazım beyle de konuşma imkânımız oldu. Tabi Kazım Öztürk Bey aynı zamanda MÜSİAD Konya’nın Fuar Sorumlusu. Öyle olunca Kazım Bey’le uzun uzun konuş fuarı konuştuk.

Kazım Bey tabi MÜSİAD Fuarının Konya’da yapılması hususunda yoğun çalışmalar da yapıyor. Bu önemli bir konu tabi… Şunu unutmamız gerekiyor, Yeni Dünya’da Konya gerçek anlamda İslam Medeniyetinin merkezi konumundadır. Bozulmamış bir İslam yaşanıyor Elhamdülillah şehrimizde. Bazı eksikler olsa da, kul hatasız olmaz, babından bakarak Konya’nın yaşamının bütün dünyaya anlatılması, kardeşlerimizin bu iklime çekilmesi gerekiyor.

Ve elbette bu açıdan bakınca ben Kazım Öztürk Bey’in MÜSİAD Fuarının bir defa da Konya’da yapılması fikrine bütün Konya’nın, bütün unsurları ile sahip çıkması gerektiğine inanıyorum.

Özen Kompresörün sahibi İbrahim Özen’le de sohbet etme olanağı bulduk. İbrahim Abi MÜSİAD Fuarlarını en iyi anlamış ve bu fuarlardan en iyi verimi alan isim diyebilirim.

Dürüst ticareti, güvenilir markası, kaliteli ürün gamı ile zaten bugün itibariyle Özen Kompresör dünyanın birçok ülkesine kompresör satıyor.

İbrahim Abi bu anlamda MÜSİAD Fuarları ile dünyaya açılmayı başarmış bir isim. MÜSİAD Fuarında hem çok sıcak ilişkiler kuruyor ve hem de nerede ise katılan her firmayı çok iyi tanıdığı için yeni kapılar aralıyor.

Başka sizlere bahsedeceğim firmalar da var. Mesela Motus, mesela Tuncay Tabela, mesela Aktaş Beton, Özcan Plastik…

Onları da yarın yazarız diye düşünüyorum.

Şunu da belirteyim, Konya’dan MÜSİAD üyesi olmayan ama fuarı gezmeye gelen de çok insan gördük İstanbul’da. Bu da elbette ki ayrı bir zenginliğe işaret ediyor.

Cuma günü Yeni Haber Gazetemizle birlikte zaten bir MÜSİAD Fuarı Eki dağıtacağız. Burada izlenimlerimiz, MÜSİAD Fuarında yaptığımız söyleşiler, MÜSİAD Fuarı ile ilgili haberler de geniş bir şekilde bu ekte yer alacak.

Geçen Cumartesi de yazdım, bu arada Konya’dan tek yayın olarak Business Konya’yı da MÜSİAD Fuarında bütün stantlara dağıttık. Dergimizin beğenilmesi de bizi ayrıca mutlu etti. Ne diyebiliriz, Rabbimize bizi mahcup etmediği için şükrediyoruz.

 Yarın konuya devam edeceğiz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR