MÜSİAD Genel Başkanı Olpak Sinop’ta

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "İş dünyası geceleri demokrasi nöbeti, gündüzleri de çalışma nöbeti tutuyor. Yani kısacası üretmeye ve direnmeye devam" dedi.
MÜSİAD Genel Başkanı Olpak Sinop’ta

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 81 ilin MÜSİAD şube başkanlarının katılımı ve Sinop MÜSİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Başkalar Toplantısı'na katılmak üzere dün hava yoluyla Sinop'a geldi. İlk olarak Sinop Valisi Kemal Cirit'i makamında ziyaret eden Olpak, burada çeşitli açıklamalarda bulundu.

Sinop'ta ülke gündemi, MÜSİAD'ın kendi iş akışı ve şubelerle ilgili konuların masaya yatırılacağını belirten Olpak, iş dünyasının gündüz üretimini yaparken, gece de demokrasi nöbeti tuttuğunu söyledi. Olpak, "İş alemi olarak herkes farklı ve çok güzel sloganlar üretiyor bu dönemde. Biz de; "üretmeye ve direnmeye devam" diyoruz. Direnme değimiz kısmı, gece nöbetlerle ilgili kısmı. İnşallah pazar günü Yenikapı'da bir sonuca bağlayacağız. Ama önemli bir başka ayağı da silahla elde edilemeyenin, ekonomik anlamda yapılabilmesi riskine fırsat vermemek açısından "üretmeye devam" etmek ama, sadece devam etmek değil, dozunu arttırarak, daha fazla üreterek devam etmenin önemini anlatıyoruz. Bir üçüncü ayağımız da yurt dışı. Şu dönemde özellikle yurt içinde hamdolsun bir konsodilasyon sağlandı. Hiç kimsenin beklemediği kadar milletin direnişi, hesap edilmeyen bir direnişti. Ekonomik çarkların aksamaya uğramadan devam etmesi söz konusu. Elimizde bir takım yasalarla daha hızlı gidebilmemizle yurt içinde bir konsodilasyon dışarıya göre sağlandı. Ama dışarıda böyle bir şey söz konusu değil. Dışarıda maalesef hain çark, çok acımasız bir şekilde işlemeye devam ediyor. Birde işin o boyutuyla ilgili faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sinop Valisi Kemal Cirit de iş dünyasının ülkenin geleceğine büyük katkılar sağladığını söyledi. Vali Kemal Cirit, "MÜSİAD Genel Başkanı ve sayın başkanlarımızı Sinop'ta misafir ediyor olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Genel yapıyı kısman özetlediniz. İş dünyasının bu ülkenin geleceğine ne kadar büyük katkı yaptığını bizler gözlemliyoruz. eğer bu ülke Cumhuriyetin 100. yılına bir vizyon hedefi koyarak kendisini şekillendiriyorsa, bunun çok önemli bir ayağı iş dünyası ve sizin görev icra ettiğiniz alan. Her üreticinin başımızın üzerinde yeri olduğunu buradan belirtmek istiyorum. Üretici kesimin bu ülkenin hem ihracatına ve hem de istihdam yapısına katkısı herkesin bildiği bir gerçek. Bunu da yaparken Sayın Cumhurbaşkanımızın şekillendirdiği "milli ve yerlilik" meselesi de çok önemli bir boyut kazandırıyor. İşte MÜSİAD tam olarak bu noktada durduğu için ben hem size hem de üyeleriniz ve yönetim kurulunuza bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz vizyonu olan bir ülkeyiz. Vizyonu olan ülke içerisinde, Sinop'ta böyle bir toplantıyı gerçekleştirmeniz il açısından ve Sinop Başkanlığı açısından bir farkındalık oluşturacağını düşünmekteyim" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak Vali Cirit'e MÜSİAD'ın çıkartmış olduğu çeşitli yayın organlarından bazılarını takdim ederken, Vali Cirit'de Olpak'a ziyaretin anısına Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti.

Kaynak: