MÜSİAD Konya Başkanı Şimşek'ten Ortadoğu vurgusu

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.
MÜSİAD Konya Başkanı Şimşek'ten Ortadoğu vurgusu

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı ikinci 500 listesindeki 13 Konya firmasını tebrik eden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konya'nın 13 firma ile yer almasıyla birlikte, Konya'mızın İSO ilk 1000 sıralamasında 23 firma ile temsil edildiğini görüyoruz. Konya, geçtiğimiz yıla göre bir firma kayıp yaşadı. Ancak, Konya İş Dünyası olarak bu kaybın önümüzdeki yıllarda telafi edileceğine inanmaktayız" diye konuştu.

Dünya üzerinde ve bölgemizde meydana gelen karışıklıkların Konya sanayisinin olumsuz etkilediğine dikkat çeken Şimşek, "Özellikle Ortadoğu coğrafyasında yaşanan gelişmeler sanayicilerimizin yeni yatırımlar ve ihracat yapma noktasında tedirginliğe yol açmıştır. Konya olarak ihracatımızda ilk sıralarda yer alan Ortadoğu ülkelerinde yaşanan iç karışıklıkların son bulması en büyük temennimizdir. Bunun yanı sıra hemen yanı başımızda yer alan Suriye'de ve dünya üzerinde belli bölgelerde süren savaş ve kaos ortamı bir an önce son ermelidir" ifadesini kullandı.

15 Temmuz Darbe girişiminde ortaya konulan kararlı ve istikrarlı duruşunun ekonominin her alanında da gösterilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Şimşek, "Ekonomimize darbe vurmak isteyen dış güçlerin çabalarını sonuçsuz kalmıştır. Türkiye'nin ekonomik temellerinin her hangi bir dış müdahaleye karşı dirençli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. İSO ilk 1000 sıralamasında yaşanan kaybın ve başarısız olan 15 Temmuz darbe girişiminin Konyalı sanayiciler üzerinde herhangi bir moral bozukluğuna yol açmadan, daha da fazla üreterek devam edilmesi gerekmektedir. Ortaya çıkan sonuç bizlere ülkemizin ve şehrimizin 2023 hedeflerine giden yolda daha fazla çalışmamız gerektiğini de göstermiştir. Bu aşamada sanayicisinden mühendisine, ustasından işçisine Konya'yı oluşturan herkese daha büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler Konya sanayisinin bunu başarabilecek güce ve altyapıya sahip olduğuna inanıyor, bu doğrultuda elimizi taşın altına koymaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimizi özellikle belirtmek istiyoruz. Açıklanan İSO 1000 sıralamasında 23 firmanın 12'sinin MÜSİAD Konya Şubesi üyesi firmalar olması bizlere ayrıca gurur veriyor. İSO ikinci 500 listesine girerek şehrimizi başarıyla temsil eden firma sayımızın önümüzdeki yılarda katlanarak artması en büyük arzumuzdur. Bu vesile ile listeye girerek şehrimizi temsil eden başta MÜSİAD Konya Şube üyesi firmalarımız, Enka Süt, Kombassan Kâğıt, Safa Tarım, Atiker Metal, Kompen,Selva Makarna, Komgıda, Tosunoğulları Mobilya, İzi Süt olmak üzere, Büyük Hekimoğulları, Akbel Süt, Altınapa Değirmencilik, Alaybeyi Gıda, firmalarımızın tüm yönetici ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

MÜSİAD Başkanı Şimşek, İSO İkinci 500 değerlendirdi

Kaynak: