MÜSİAD Konya gönüllere dokundu! Gitmedikleri belde, bakkal kalmadı

MÜSİAD Konya Şubesi bayramlaşma programı üyelerin yoğun katılımıyla şube binasında gerçekleşti. Üyelerinin bayramlarını tebrik eden ve Ramazan'da yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler veren Başkan Hilmi Kağnıcı, Zimem Defteri uygulamasıyla bakkallara giderek ihtiyaç sahiplerinin borçlarını kapattıklarını yine Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ile iş birliği yaparak 3 bin 500 tane yardım kolisi dağıttıklarını vurguladı.
MÜSİAD Konya gönüllere dokundu! Gitmedikleri belde, bakkal kalmadı

MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri, bayramlaşma programında bir araya geldi. Programa; AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, KTO Başkan Vekili Lütfi Can Başaran, MÜSİAD Konya önceki dönem başkanlarından Ziya Özboyacı, Dr. Lütfi Şimşek, , Ömer Faruk Okka, MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. Her yıl olduğu gibi bu sene de MÜSİAD çatısı altında bayramlaşma programında buluştukları için duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, "Güzel bir ay geçirdik. Manevi bereketi yüksek bir ramazan ayını bugün tamamlamış oluyoruz. Burada dostlarla beraberiz kardeşlerimizle beraberiz herkesin bayramı mübarek olsun." dedi.

musiad-konya-gonullere-dokundu-gitmedikleri-bakkal-kalmadi.jpg

'ZİMEM DEFTERİ UYGULAMAMIZ YAYGINLAŞTI'

MÜSİAD Konya Şubesi olarak yıllardır yaptıkları Zimem Defteri uygulamalarının bu sene de devam ettiğini vurgulayan Başkan Kağnıcı, "Uzun yıllardır Zimem Defteri uygulamamız bu yıl daha da genişleyerek devam etti. Bu yıl bine yakın bakkalı ziyaret ettik. Bakkal bakkal dolaşarak veresiye defterlerinde borçlarını ödeyemeyen gerçekten zekata muhtaç olan kardeşlerimizin borçlarını kapatıyoruz. Tahmin ediyorum ki Konya ve çevresinde dokunmadığımız hiçbir belde ve bakkal kalmadı. Başlangıçta 2017 yılında ilk kez çıktığımızda bakkallar garip bakıyorlardı bu uygulama nerden çıktı diyorlardı. Ama şuanda çok şükür yaygınlaştı. Bir farkındalık oluştu. Bazı bakkallara gittiğimiz zaman bir hayırsever defteri kapattı cevabını almaya başladık. Sizlerin destekleriyle güzel bir hayra vesile olduğumuz için de ayrıca mutluyuz, gururluyuz." ifadelerini kullandı.

musiad-konya-gonullere-dokundu-gitmedikleri-bakkal-kalmadi-002.jpg

3500 GIDA KOLİSİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Başkan Kağnıcı, "Yine bu yıl bir çok iş adamı kardeşimizin bir sıkıntısı vardı zekâtı ehline ulaştırabilmek derdindeydi. Bununla ilgili nasıl bir çalışma yapabiliriz diye kafa yorduk ve Müftülüğümüzün ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ile bir protokol yaptık. Hem MÜSİAD’ın hem Türkiye Diyanet Vakfının paydaş olduğu bir paket hazırladık. Diyanet Vakfı aracılığı ile de bunun dağıtımı gerçekleşti. Aşağı yukarı 3500 tane içi dolu dolu gıda kolisi, Diyanet görevlilerinin bizatihi kendi katılımlarıyla hakikaten tam ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmış oldu. Burada Zimem defteri ile birlikte birkaç tane hayrı birlikte işlemiş oluyoruz. Alan el veren eli görmüyor. İnancımız gereği çok güzel bir uygulama oluyor bizim açımızdan. Hem ihtiyaç sahibinin bir ihtiyacı giderilmiş oluyor hem bakkalımız sevinç duyuyor hem de iş adamı kardeşimizin zekatı doğru kanallara ulaştırılmış oluyor. Diğer tarafta da şehrimizin merkezinde değil de şehrimizin ücra yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine o gıda kolilerini ulaştırmış olduk. Ramazan ayı tüm yönetim kurulumuzun da çabaları ile ağırlıklı bu çalışmalarımızla geçmiş oldu İnşallah bayramdan sonra ticari faaliyetlerimize ağırlık vermeye başlayacağız." dedi.

KARZ-I HASEN UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Karz-ı Hasen sandığı uygulamasını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Kağnıcı, "Karz-ı Hasen sandığı MÜSİAD üyelerinin kendi aralarında oluşturmuş oldukları bir sandık. Aslında her yıl oraya belli bir miktar karz veriliyor yani Karz-ı Hasen güzel borç demektir. Sadakadan daha sevaptır. Her hangi zor bir duruma düştüğümüz zaman oraya başvuruyoruz. Yalnızca Karz-ı Hasen üyeleri başvurabiliyor. Ve belirli bir süreliğine her hangi bir fiyat farkı ödemeden vade farkı ödemeden TL bazında borç paramızı alıyoruz ve tekrar oraya ödüyoruz. Aslında sandığın amacı bu. Bu sandık ne kadar genişlerse üyelerimize o kadar faydalı olur. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum, bayramlarınızı tebrik ediyorum. Rabbim nicelerine böyle birlik beraberlik içerisinde kavuşmayı nasip etsin diye dua ediyorum teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

musiad-konya-gonullere-dokundu-gitmedikleri-bakkal-kalmadi-001.jpg

musiad-konya-gonullere-dokundu-gitmedikleri-bakkal-kalmadi-003.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :