MÜSİAD Konya Şubesi bayramlaşma programı iş dünyasını buluşturdu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği bayramlaşma programı toplantı salonunda gerçekleştirildi.
MÜSİAD Konya Şubesi bayramlaşma programı iş dünyasını buluşturdu

Kurban Bayramının 2. günü MÜSİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen bayramlaşma programına Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, MÜSİAD Konya Şubesi 3. Dönem Şube Başkanı Ziya Özboyacı, MÜSİAD Konya Şubesi 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD Konya Şube üyeleri ile iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Programda konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Bu bayrama, pek çok meselenin sebep olduğu buruklukların yanı sıra, meseleleri çözme iradesinin varlığını da görmüş olmanın sevinciyle giriyoruz. 15 Temmuz gecesi, milletimiz tarihinde görmediği bir ihanetle karşılaşmıştır. Asker elbisesi giymiş hain teröristler, milletimizin tanklarını, uçaklarını, helikopterlerini ve silahlarını yine milletimize çevirmişlerdir. Ülkemiz o gece, hem bir darbe girişimine, hem büyük bir terör eylemine, hem de gizli bir işgal teşebbüsüne maruz kalmıştır. Yüce Yaradanımıza ne kadar şükretsek azdır ki milletimiz, FETÖ’nün Türkiye’yi ele geçirme girişimini, tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı vücudunu siper ederek engellemiştir. Milletimizin bu destanı bütün dünyaya örnek olmuştur. Ülkemiz için, 15 Temmuz gecesi ne kadar karanlık başladıysa, 16 Temmuz sabahı da o derece aydınlık doğdu. Bugün itibariyle Türkiye, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, çok daha kararlı, çok daha dinamiktir. Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara açık bir mesaj vermiştir. Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla yoluna devam edecektir. Fırat kalkanı operasyonu ile de bunu bütün dünyaya ilan etmiştir. 

MÜSİAD Konya Şubesi olarak Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devletimizin FETÖ, PKK, Suriye’nin PKK’sı olan PYD-YPG ve İslam’ı istismar ederek kendine alan açmaya çalışan DAEŞ gibi eli kanlı yapılarla verdiği mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Türkiye’nin sınır güvenliğinin sağlanması için daha güneyimizdeki Münbiç ve El-Bab’ın da terörden arındırılmasının zaruri olduğuna inanıyoruz. DAEŞ ile etkin mücadele için Rakka ve Musul’da da Türkiye’nin operasyonları devam etmelidir.

Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin tek bir damla kanı dahi boşa gitmemektedir. Son yapılan operasyonlarla PKK, tarihinin en ciddi kayıplarını vermeye başlamıştır. Artık bölge halkının da açıkça tavır aldığı bu örgüt, her geçen gün daha fazla köşeye sıkışmıştır. FETÖ gibi PKK’nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı kesinlikle yoktur. PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi de aynı kaçınılmaz akıbet beklemektedir.

Bayramın ilk günü Van’da düzenlenen alçak saldırıyı şiddetle kınayan Başkan Dr. Lütfi Şimşek’in konuşmasının ardından sözü alan Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise “Türkiye büyük bir badire atlattı. Ülkemizin verilmiş bir sadakası varmış. 16 Temmuz’dan sonra başlayan FETÖ ve PKK ile mücadele sürecinde büyük bir sabır, dikkat ve titizlikle bütün kurum ve kuruluşlardan tamamen sökülüp atılıncaya kadar devam etmesi gerekmektedir. Bu süreçte doğru bilgilendirme son derece önemlidir” dedi.

Kurban Bayramının milletimize, İslam Âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini, kurtuluşumuza vesile olmasını temenni eden Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü’de “Zor günlerden geçtiğimiz ama milletçe birlikteliğimiz ve kararlı duruşumuzu sürdürdüğümüz bir dönemde, Konya iş dünyası olarak, hükümetimizin yaptığı çalışma ve operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Bölgede sınır güvenliğinin artırılması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyon ülkemiz için oldukça önemlidir. Bütün ihanet şebekeleriyle topyekün doğru bir şekilde mücadele verilmelidir” diye konuştu.

Türkiye’nin ağır bir süreçten geçtiğini dile getirerek sözlerine başlayan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek ise “Yenikapı’da doğan birlik ve beraberlikten asla ödün vermemeliyiz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha da çok ihtiyacımız var. Çünkü ihanet şebekeleri ve işbirlikçiler önümüzdeki dönemlerde birlik ve beraberliğimize hedef alabilir. Birlik ve beraberliğimizden ödün vermememiz için olağanüstü hassas, dikkatli ve duyarlı davranmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Konya Şubesi 3. Dönem Şube Başkanı Ziya Özboyacı, MÜSİAD Konya 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz da birer selamlama konuşması yaptılar. Konuşmaların ardından bayramlaşma programı sona erdi.