MÜSİAD Konya Şubesi bayramlaştı

MÜSİAD Konya Şubesi'nde geleneksel hale getirilen bayramlaşma merasimi bu yıl da gerçekleştirildi.
MÜSİAD Konya Şubesi bayramlaştı

MÜSİAD'ın düzenlediği bayramlaşma programına AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Selman Özboyacı, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Memiş Kütükcü, önceki dönem Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ve çok sayıda işadamı katıldı.

musiad-bayramlasma-konya-3.jpg

Bu yıl Ramazan'ın MÜSİAD'da dolu dolu geçtiğini kaydeden Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, "Ramazanımızı birlik beraberlik ve bereket içerisinde tamamladık. Ankara'da düzenlediğimiz Birlikte Konya'yız iftarında biraraya geldik. Bu sene ilk defa sahurda da program gerçekleştirdik ve buna Dİyanet İşleri Başkanımız da katıldı. Güzel, keyifli ve verimli bir program oldu. Ayrıca yine MÜSİAD olarak bütün Türkiye genelinde çalışmasını yaptığımız Zimem defteri uygulamasını bu yılki ramazanda da gerçekleştirdik. Yönetim kurulumuzdan bir komisyon kurarak değerli üyelerimizin katkılarıyla bir bütçe oluşturduk ve kenar mahalle ve semtlerdeki bakkal ve fırınlarımızı ziyaret ederek burada ihtiyacı olan, ödemekte zorluk çeken vatandaşların veresiye borçlarını kapattık. Zimem defterini satın aldık. Bu, kökü Osmanlı'ya dayanan ve yardım yaparken, yardım yapanın kime yaptığını bilmediği, yardım alanın da yardım sahibinin kim olduğunu bilmediği çok naif bir uygulamadır. Biz de bunun yaygınlaşması için çaba sarf ediyoruz. Yıl içerisinde de bunun çoğalması için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

musiad-bayramlasma-konya-1.jpg

"MÜSLÜMAN COĞRAFYASINDA KAN VE GÖZYAŞI DİNMİYOR"

Müslüman coğrafyalarda kan ve gözyaşının bayramda da dinmediğini dile getiren Okka, "Bayramda yine bütün dünyada Müslüman coğrafyalarda gözyaşı ve kan akmaya devam ediyor. Her geçen gün eksilmek yerine artıyor. Biz de bu vesileyle dünyanın her bir yerinde akan gözyaşının dinmesi için dua ediyoruz. Temennimiz odur. Bu bayram, inşallah milletimizin ve bütün İslam aleminin mutluluğuna selametine vesile olur, hayırlar getirir inşallah" şeklinde konuştu. MÜSİAD'in geleneksel olarak düzenlediği bayramlaşma programlarında bulunmaktan dolayı onur duyduklarını söyleyen AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Selman Özboyacı da tüm Müslüman coğrafyasının bayramını kutladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

musiad-bayramlasma-konya-4.jpg

musiad-bayramlasma-konya-5.jpg

musiad-bayramlasma-konya-6.jpg