MÜSİAD Konya Şubesi'nde bayramlaşma programı

MÜSİAD Konya Şubesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bayramlaşma töreni bu yıl da şube binasında gerçekleşti.
MÜSİAD Konya Şubesi'nde bayramlaşma programı

Programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek ve MÜSİAD ile Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. 

"MÜCADELEYİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ"

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, "MÜSİAD Konya Şubesi olarak Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devletimizin FETÖ, PKK, Suriye’nin PKK’sı olan PYD-YPG ve İslam’ı istismar ederek kendine alan açmaya çalışan DAEŞ gibi eli kanlı yapılarla verdiği mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

"Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin tek bir damla kanı dahi boşa gitmemektedir." diyerek konuşmasını sürdüren Okka, "Son yapılan operasyonlarla PKK, tarihinin en ciddi kayıplarını vermeye başlamıştır. Artık bölge halkının da açıkça tavır aldığı bu örgüt, her geçen gün daha fazla köşeye sıkışmıştır. FETÖ gibi PKK’nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı kesinlikle yoktur. PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi de aynı kaçınılmaz akıbet beklemektedir." ifadelerini kullandı.

"2019 SEÇİMLERİNDE TÜRKİYE REFAHA KAVUŞACAK"

"Bu mübarek Ramazan Bayramı gününde özellikle İslam coğrafyasında akan kanın, akan gözyaşının sona ermesini diliyorum." diyerek sözü alan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, "2016 yılında çok zor süreçlerden geçtik. İçerisinde hain darbe girişiminin de bulunduğu, ekonomik anlamda gerçekten zor bir yıl oldu. 2017 yılı da yavaş yavaş toparlanma yılı oldu. Ancak bölgemizdeki süreç devam ediyor. Malesef hiç hesapta olmayan farklı farklı krizler yaşıyoruz. Son olarak da Katar krizi yaşandı. Osmanlı'nın körfezde çıktığı son nokta Katar'dır. Şimdi bir üs vasıtasıyla askerlerimiz oraya yerleşmeye başladı. Bu sorun inşallah çözülecek. Yapılanlar ümmetin birliğine ve beraberliğine kasten yapılıyor. Dileriz ki tekrar birlik sağlanır. Bizlere düşen aslında bu birlik ve beraberlik için dua etmektir. Coğrafyaların çok sıkıştığı bu dönemde içerideki sıkıntıların da aşılması çok kolay olmayacak. Muhtemelen 2019 Başkanlık seçimine kadar ekonomimiz dalgalı seyredecek. Ama ümit ediyorum ki bu seçimin ardından Başkanımızın başa geçmesiyle ülkemiz daha rahat bir ortama kavuşacak. İslam alemi de kendi birlik ve beraberliğini sağlamlaştıracaktır." dedi.

"İŞ HAYATI ŞARTLARA AYAK UYDURMAK ZORUNDADIR"

İş hayatının sürekli değişen şartlara ayak uydurmak zorunda olduğunu belirten Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "2016 iş dünyası açısından zor bir yıldı. 2017'de yine İlk çeyrek büyümesi oranları biraz yükseltti. Nisan ayı öncü rakamları ikinci çeyrek için ümitlerimizi arttırdı. İnşallah 2017 yılı başarılı bir yıl olur diye ümit ediyoruz. Ekonomik beklentilerimiz şuanki resme göre henüz gerçekleşmedi. Malesef bazı krizler ülkemizin yakasını bırakmıyor. Görünen o ki bir süre daha bu şartlarda mücadele edeceğiz. Türkiye bir taraftan büyümeyle, bir taraftan  sanayileşmeyle bir taraftan da ekonomiyle ilgilenecek." şeklinde konuştu.

KATAR EN İYİ DOSTUMUZ"

Türkiye'nin 2017 yılında ekonomik anlamda gelişme göstermesini ümit ettiklerini dile getiren MÜSİAD Konya Şubesi önceki dönem başkanı Dr.Lütfi Şimşek, 2017 zor geçecek olsa da ümitlerimizi koruyoruz. Bir işadamları derneği olarak bunu ifade etmek istiyoruz. Katar konusu bugünlerde kafamızı çok karıştırıyor. Aslında Katar bizim şuanda dünyada diplomaside de kardeşlikte de en iyi dostumuz. Katar'la Azerbaycan'ddan daha iyiyiz. Katar'a yaplan muamelelerde hedefin Türkiye olduğu apaçık görülüyor. Türkiye'nin dünyaya açılmasındaki ısrarının bugün etkilerini görüyoruz. Bizim Körfez'de şuan askeri üssümüz var. Süreci çok yakından takip ediyoruz. Bu krizin çözülmesinde Türkiye etkin rol oynayacaktır." ifadelerini kullandı.


musiad-konya-subesi-bayramlasma-programi2.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER