MÜSİAD Konya’da yeni dönem

MÜSİAD Konya Şubesi’nin 22. Olağan Genel Kurulu MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın katılımıyla gerçekleştirilirken, Başkanlığa Ömer Faruk Okka seçildi.
MÜSİAD Konya’da yeni dönem

“Üretmeye ve Direnmeye Devam” sloganıyla hareket ederek ekonomideki çarkların dönmesi için herkesi gündüzleri çalışmaya, geceleri direnmeye çağırdıklarını söyleyen MÜSİAD 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Zor günlerden geçtiğimiz ama milletçe birlikteliğimiz ve kararlı duruşumuzu sürdürdüğümüz bir dönemde, Konya iş dünyası olarak, devletimizin yaptığı operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Ülkemizin her türlü saldırıya maruz kaldığı son günleri de sabırla, metanetle atlatacağız. Bizler iş âlemi olarak mücadele sürecinde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Ekonomideki kaybımızı telafi edebilmek adına reel sektörü destekleyen, üretimi ve ihracatı önceleyen, büyüme ve istihdamı önemseyen reformların biran önce hayata geçirilmesi son derece önemlidir. Ülkemizin aleyhinde sürdürülen tüm karalama kampanyalarına rağmen, Konya iş dünyası olarak ülkemize ve ekonomimize güvenmekteyiz. Türk ekonomisinin Büyümeyi, istihdamı, refahı ve kalkınmayı hedef alan bir ekonomi olduğu asla unutulmamalıdır. 2017’de Konya, ihracat rakamlarını artırmaya, ülkesini büyütmeye devam edecektir. İş dünyası açısından 2016 yılının zor bir dönem olduğu ortadadır. Bu zor şartlar ülkemizi ve şehrimizi 2023 için önümüze koyduğumuz hedeflerden alıkoyamayacaktır.” dedi.

2-081.jpg

MEKİK VE DEİK İLE KONYA DÜNYA’YA AÇILDI

MÜSİAD Konya’nın yeni pazarlara ulaşması ve dünyaya açılım çalışmaları adına gerek DEİK gerekse MEKİK bünyesinde ki çalışmaların Konya iş alemini dünyayla buluştuğunu ifade eden Şimşek, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak üyelerimizin ticaret hacimlerini artırmaları ve üyelerimiz arasındaki kaynaşmanın sağlanması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Konya iş âlemi olarak “Hedef Afrika” sloganı ile yaptığımız çalışmalar Ülkemize olumlu katkılar sağlayacaktır. Ülkemizin ekonomide yaşadığı değişim ve gelişimin aynası olarak gördüğümüz Afrika iş gezilerimizin, yeni pazarlar ortaya çıkarması, yeni işbirliklerini doğurması ve ülkemizin 2023 vizyonunda 500 Milyar Dolarlık ihracat hedeflerine katkı sağlaması en büyük temennimizdir. 2013 yılında bayrağı devraldığım ve büyük bir şerefle yürüttüğüm MÜSİAD Konya Şube Başkanlık görevimi Allah’ın izni ve keremi ile tamamladım. Şahsıma ve Yönetim Kurulu üyelerime desteklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum 7. Dönem MÜSİAD Konya Şube Başkanımız Ömer Faruk Okka kardeşime ve Yönetim Kurulu üyelerimize bu zorlu ve bir o kadar da kutlu yolda başarılar dilerken hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

omer-faruk-okka.jpg

“MÜSİAD KONYA ÖRNEK ŞUBE OLMA GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜ”

1993 yılında şehrimizin yetiştirdiği çok değerli vefakâr işadamları ile hedefi, azmi ve ideali olan bir yolculuğa başlayan MÜSİAD Konya’nın, şehrimiz ve ülkemizin bulunduğu şartlarda gündem belirleyen, birlikte üretmek, birlikte kazanmak, birlikte büyümek ve büyütmek isteyen bir anlayışı benimsediğini söyleyen MÜSİAD 7. Dönem Başkanı Ömer Faruk Okka, “Ülkemizin ekonomik ve sosyal denge sıkıntıları içinde şehrin aklı selim duruşunu, üyelerle birlikte oluşturulan istişare ile, istikametini hiçbir zaman değiştirmeden devam ettirdi. Bu bağlamda projeli çalışmalar, tüm detaylarıyla çalışıldı, raporlar hazırlandı, şehrin dinamikleri harekete geçirilmek suretiyle el ve gönül birliği sağlandı. Üyeler arası iş birliği,  ortak alım gibi ahilik olgusunu bizlere yeniden hatırlatan MÜSİAD Konya,  yapılan yurtdışı programları, fuar ve iş görüşmeleri, yeni pazar arayışları ile şehrimize yeni vizyon katarak, tüm MÜSİAD şubeleri nezdinde örnek şube olma geleneğini sürdürdü. MÜSİAD Konya’nın bugünlere gelmesinde emeği geçen saygıdeğer başkanlarımız; Hüseyin Üzülmez Bey, Hasan Angı Bey, Ziya Özboyacı Bey, Selçuk Öztürk Bey, Aslan Kokmaz Bey ve Lütfi Şimşek Beye, beraber mesai yaptıkları yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese minnettarız, huzurlarınızda teşekkür ederim.” dedi.

1-207.jpg

“TÜRKİYE DÜNYANIN, KONYA’DA TÜRKİYE’NİN KALBİ”

Türkiye büyük ve güçlü bir ülke ve vatanımızın dünyanın, Konya’nın da bu vatanın kalbi olduğunun altını çizen Okka, Türkiye tarihi ve zengin kültürüyle büyük, beşeri sermayesi ve ekonomisiyle güçlü, genç nüfusu, sağlam iradesi, geniş vizyonuyla dinamik bir ülkedir. Bununla beraber Ülkemize yönelik dolaylı ve doğrudan saldırılar her geçen gün artıyor. Hep söylediğimiz gibi, ikinci bir İstiklal Mücadelesi veriyoruz. Bütün İslam coğrafyası kanıyor. Adeta bir ateş çemberi içindeyiz. Ama asla umutsuz değiliz. Vatanımız dünyanın, Konya bu vatanın kalbidir. Müsiad Konya Şubesi de bu şehrin kalbidir. Sayın Genel Başkanımız Nail Olpak Bey’inde söylediği gibi Üretmeye ve Direnmeye devam edeceğiz. Elbette bu zor zamanlar da geçecek.  Her gecenin bir sabahı vardır. Bazen keder yaşanır, bazen neşe. Böylece devran döner. Fakat asıl mesele, devran dönerken istikamet üzere kalabilmektir. Sanayisi ve ticareti her geçen gün gelişen şehrimizde MÜSİAD çatısı altında katma değer sağlayacak her türlü kararı almak ve uygulamak için yeni yönetim kurulumuz ile özverili çalışmalar yapacağımızdan şüpheniz olmasın. İçerisinde bulunduğumuz bu zor günleri aşmada en çok ihtiyaç duyacağımız moral ve motivasyonu, ancak birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak sağlayabiliriz.

4-048.jpg

BİZE DÜŞEN ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN DİRENMEKTİR

Dünyanın ve Türkiye'nin özellikle son zamanlarda zor günlerden geçtiğini, bu süreçte herkese belli görevlerin düştüğünü aktaran Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak,  "Bize düşen sorumluluk her ne pahasına olursa olsun direnmektir. Direnmekten kastım ise üretmeye ve büyümeye devam etmektir. Gerçek başarılar koşullara rağmen kazanılır. MÜSİAD olarak daima bu çizgide hareket ettik. MÜSAİD olarak tarihsel ve kültürel geçmişimiz olan bölgeler bizim için öncelikli. Birçok etkinliğimiz Afrika merkezli olarak devam ediyor. 2017 yılı içerisinde Afrika'da bir MÜSİAD fuarı gerçekleştireceğiz. Tüm bu etkinlikleri yaparken de yeni genel merkez binamızın da temelini attık." dedi.

6-020.jpg

“2009 KRİZİNDEN SONRAKİ EN DÜŞÜK BÜYÜMEYİ BEKLİYORUZ”

2017 itibariyle Türkiye'de 86 şube ve temsilcilikle, yurt dışında da 68 ülkede ve 181 noktada faaliyet gösterdiklerini ifade eden Olpak, "Üyelerimiz arasında yardımlaşmayı öngören 'Karz-ı Hasen' fonu kurduk. Bu uygulamayı yaygınlaştırmak için bütün üyelerimizin bu fona üye olmalarını bekliyoruz. Tarihimizde ilk olarak yurt dışında resmi temsilcilikler açtık. Tüm bunları da sistematik bir şekilde yapıyoruz. MÜSİAD olarak yalnızca tespit ve öneride bulunmuyoruz, proje de gerçekleştiriyoruz. Henüz açıklanmayan 2016 dünya küresel büyüme rakamları Dünya Bankasına göre 2,4 şeklinde olacak. Eğer böyle gerçekleşirse 2009 krizinden sonraki en düşük büyümeyi yaşayacağız." diye konuştu. 

musiad--(1)-001.jpg

DÖVİZDEKİ OYNAMA DIŞ KAYNAKLI

Döviz kuruna ilişkin değerlendirmede bulunan Olpak, "Bir taraftan ABD Başkanı'nın politikaları, AB'den ayrılan İngiltere ve yavaşlayan Çin gibi belirsizlikler var. Bunlara rağmen 2016'nın son çeyreğinde yüzde 1,8 küçülen Türkiye, 9 ay sonu itibariyle yüzde 2,2 büyüdü. Aynı dönemde ABD yüzde 1,6 büyürken, Almanya yüzde 1,5 büyüdü. Hem de herhangi bir darbe ya da çevrelerindeki bir savaşla muhatap olmadıkları halde. Dövizdeki oynamanın bir ayağı da dış kaynaklı. Bir ayağı ise spekülatiftir. Bu işe biraz sabredeceğiz. Hangi para biriminde geliriniz varsa o para biriminden borçlanın. Riskinizi minimize edin." ifadelerini kullandı.

musiad--(2)-002.jpg

MÜSİAD ÖRNEK BİR KURULUŞ

Programa katılan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Altun da, “Kazanmak için çalışan ama helalinden kazanmak, çalışmasını sadece kendi kazancı için değil, ülkesinin kazancı için yapma gayretinde olan, bir yerleri, lobileri güçlendirmek adına değil; kendi ülkesini güçlendirmek adına çalışan insanların bir araya gelerek kurduğu ve Türkiye Cumhuriyeti sathında yayılan bir algı MÜSİAD” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Konya Şubesinin yeni yönetimi şöyle:

1- Ömer Faruk Okka (BAŞKAN)

2- Hıfsı Soydemir

3- Mevlüt Aydın

4- Necip Çimen

5- Tuncay Özkan

6- Mevlüt Tosunoğlu

7- Abdullah Kara

8- Mehmet Ali Özbuğday

9- Osman Ulular

10- Mehmet Akdaş

11- Mehmet Dikkaya

12- Lütfi Can Başaran

13- Sinan Aydoğan

14- Hilmi Kağnıcı

15- Ö.Nazım Özcan
5-030.jpg

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ