İsmail Koç

İsmail Koç

MÜSİAD Konya’dan Tarihi Sorumluluk

MÜSİAD Konya’dan Tarihi Sorumluluk

Lütfi Şimşekten MÜSİAD Konya Şubesi Başkanlığı görevini devralan Ömer Faruk Okka ve yönetimi ilk kez basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni başkan ilk kez basınla buluşunca katılım da yoğun oldu.

Konya basın kuruluşları neredeyse tam tekmil MÜSİAD Konya Şubesindeydi.

Ömer Faruk Okka da ilk kez MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı olarak medyanın karşısına çıkmanın heyecanı vardı.

Başkanının konuşmasında Türkiye İhracatçılar Meclisi verileri dikkat çekiciydi. Buna göre Türkiye, Ocak ayı ihracatında yüzde 15 artış kaydederken, Konya’nın artışı yüzde 20’lere yaklaşmış durumda bulunuyor. Konya ayrıca il bazında genel ihracattaki payını da arttırarak 13. sırada kendine yer bulmuş.

Gerçekten sevindirici, bir o kadar da ileriye yönelik umut verici haberler. İnşallah bu güzel haberleri bundan sonra da alır ve bunun yansımalarını gözlemleyebiliriz.

İhracat Konya için çok önemli…

Özellikle de Afrika pazarı ülkemiz için, özellikle de Konya için çok büyük bir potansiyel ve gelecek vadediyor.

Konya Türkiye’nin tarım makine ve malzemeleri üretimi anlamında bir merkez konumunda bulunuyor. Afrika’nın da bu anlamda büyük bir pazar var ve bu konuda daha fazla çalışmanın yapılması gerekiyor. Ocak ayı içinde 32 Afrika Büyükelçisinin Konya’da ağırlanması bu sebeple çok önemliydi. Bu girişimlerin artarak devam etmesi gerekiyor.

Başkan Okka’nın üstünde durduğu bir başka konu da istihdam seferberliğiydi. Tüm ülkede başlatılan istihdam seferberliğine MÜSİAD Konya Şubesi olarak 360 üyesiyle birlikte “BİZDE VARIZ” demesi gerçekten çok önemliydi. MÜSİAD her zaman olduğu gibi yine elini taşın altına koymaktan çekinmiyor.

Ülkemiz tarihinin en zor dönemecinde bulunuyor. İçerde ve dışarda birçok saldırı altında bulunan Türkiye içinde bulunduğu durumdan ya daha güçlenerek çıkacak ya da bir kurtuluş savaşına daha ihtiyaç duyacak.

Bu nedenle de Türkiye’de iş dünyasının nabzını tutan kurum ve kuruluşlara büyük görevler düşüyor. Böylesine kritik ve önemli bir dönemde göreve gelen Ömer Faruk Okka ve yönetiminden beklentiler büyük.

Yeni ve büyük Türkiye yolunda MÜSİAD Konya Şubesinin de Ömer Faruk Okka Başkanlığında üzerine düşen görevi layıkıyla yapacağı konusunda hiç kimsenin bir şüphesi bulunmuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR