Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

MÜSİAD Ruhu ve Bayrak Değişimi

MÜSİAD Ruhu ve Bayrak Değişimi

MÜSİAD Konya Şubesinin 6. dönem Başkanı Lütfi Şimşek oldu. Öncelikle Sayın Lütfi Şimşek’i kutluyoruz ve bu sürecin Konya’mız ve İş Dünyasına hayırlı olmasını diliyoruz.

Herhalde Sayın Lütfi Şimşek’i bu şehirde tanımayan yoktur. Onun için uzun uzun Lütfi Bey’i anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmazmış. 

Sayın Lütfi Şimşek Konya’nın bütün sorunlarına vakıf bir insan, Konya’nın derdini, sıkıntısı, artılarını, eksilerini çok iyi bilen bir insan. Kendileri MÜSİAD Konya Şubesinin Konya sorunları ile ilgili yapmış olduğu bütün çalışmaların içinde yer aldı.

Tabi bununla birlikte nezaketinin ve beyefendiliğinin bu bilginin üzerinde ayrıca güzel durduğunu belirtmemiz gerekiyor.

“Konya’nın yetiştirdiği değerlerdendir” dememizin abartı olmayacağını biliyorum.

Bayrağı Lütfi Beye devreden Sayın Aslan Korkmaz ise döneminde MÜSİAD Bayrağını şerefli bir şekilde taşımıştır. Sayın Aslan Korkmaz’ın bu süre içerisinde yapmış olduğu çalışmalar, MÜSİAD Konya Şubesinin temsilindeki başarı, karakterindeki sağlamlıkla birleşti ve geçen dört yılı MÜSİAD Konya Şubesi açısından başarılı bir seyir olarak tamamladı.

Bundan sonraki hayatında kendilerine başarı diliyoruz.

Neticede bu bayrak değişimi başarıyla yapıldı.

Yönetim Kurulu listesinde baktım, deneyimli isimlerde var, ilk defa bu dönem yönetim kuruluna seçilen isimlerde var listede.

Elbette hepsi birbirinden değerli bu isimlerin, yoğun bir tempo ile MÜSİAD Konya Şubesinin başarılı işlere imza atması için, çalışacağını biliyoruz. Allah yardımcıları olsun.

Burada mutlaka üzerinde durmamız gereken bir diğer konu ise MÜSİAD Konya Şubesinin şehrimiz için üstlendiği fonksiyondur. MÜSİAD Konya Şubesi hiçbir zaman sıradan bir iş adamları derneği olmadı. Bir düşünce merkezi, ting tang kuruluşu gibi çalıştı ve o şekilde çalışmasını sürdürüyor.

Sayın Lütfi Şimşek’in kongrede “fikir kıtlığı sermaye kıtlığından daha büyük bir tehlikedir. Fikirleri olan, projeleri olan, hedefleri olan bir şehir olmalıyız. Bizler, ancak şehrimiz kadar büyüyebilir ve ancak şehrimiz kadar kalkınabileceğimizin farkındayız. Bu salonu dolduran sevgili dostlar unutmayınız ki, sizler bu şehrin sadece sermaye gücünü değil, fikri gücünü de temsil etmektesiniz” şeklindeki konuşması sıradan bir konuşma değil, yıllarca edinilmiş MÜSİAD deneyiminin bir parıltısıdır.

Türkiye müthiş bir dönüşüm içerisinde. Türkiye’nin bu dönüşümü aslında dünyanın dönüşümü, değişimi anlamına da gelmektedir. Ya da ez azından böyle olmalıdır, zira böyle olmazsa kaybeden sadece Türkiye olmayacak, insanlık kaybedecek, bunu herkes bilmelidir.

Bugün dünyada “soft power” denilen bir güç kavramı oluşmuştur. Tam olarak çevirdiğimizde “yumuşak güç” olarak dilimize tercüme edilen bu kavram dünya üzerinde fikir, yönetim, bilim, sivil toplum, eğitim gibi alanların silahtan ve hatta diplomasiden daha önemli hale geldiğini bize göstermektedir.

Ve hatta bugün eğitimi, sanatı, ticareti, dünyayı yönlendirecek düşünceyi üretmek, şekillendirmek aynı zamanda diplomasiyi ve askeri gücüde elinde bulundurmak demektir.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Afrika’da iş adamlarına konuşurken arkasındaki brandada yer alan MÜSİAD’ın logosu MÜSİAD’ın bu güç kavramını çok iyi içselleştirdiği ve Türkiye’nin dünyanın her yerine uzanan ellerinden bir tanesi olmayı kendisine misyon olarak belirlediğini göstermektedir.

Evet, bir taraftan bu kadar evrensel, bir diğer taraftan ise Konya’nın sanayisinin patlama noktasının Konya – Mersin arası demiryolu taşımacılından geçtiğini ve hatta Konya ile Taşucu’na ticari amaçlı demiryolu yapılmasının Konya sanayisine doping etkisi yapacağını bilecek ve onun için bu yatırımı her zaman isteyecek kadar da yerel olmak bu…

MÜSİAD’ın en önemli dinamosu olarak kabul edilen Konya Şubesinin önümüzdeki dönemde bu geniş alan içerisinde büyük işlere imza atacaklarına inanıyoruz. Hem yerelde hem de beynelmilel sorumlulukların ifası için çalışacağına inandığımız Sayın Lütfi Şimşek ve yeni Yönetim Kuruluna yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyoruz. Allah yardımcıları olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR