MÜSİAD, üye ve gönüllüleri ile afet bölgesinde yaraları sarıyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afet bölgesinde yaraları sarmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
MÜSİAD, üye ve gönüllüleri ile afet bölgesinde yaraları sarıyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afet bölgesinde yaraları sarmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamada, Derneğin, Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremler sonrası afet bölgesindeki çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, yurt içi ve yurt dışı üyeleri, 10 ile yayılan gönüllü ekipleri ve oluşturduğu lojistik destek ağı ile afet bölgesinde büyük bir sorumluluk üstlenen MÜSİAD'ın, çalışmalarını AFAD koordinasyonunda depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda yürüttüğü aktarıldı.

Açıklamada, "Yurt içi ve yurt dışından gelen gönüllü sağlıkçılarımız AFAD koordinasyonunda Hatay'da depremden etkilenen vatandaşlarımıza acil sağlık hizmetleri kapsamında hizmet vermeyi sürdürüyor." denildi.

MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu yönlendirmeleri ile yurt içi ve yurt dışından gelen gönüllü doktor ve sağlıkçıların AFAD koordinasyonunda belirlenen bölgelerde sağlık hizmetlerine destek sağladığı aktarılan açıklamada, Derneğin Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Adıyaman'daki yardım çalışmalarına ilişkin de bilgi verildi.

MÜSİAD üyelerinin destekleri ile Kahramanmaraş'ta kurulan çadır kentte depremden etkilenen vatandaşların misafir edildiği, Hatay'daki Serinyol Lojistik Merkezi çalışmalarının devam ettiği, Gaziantep'te yıkımın yoğun yaşandığı Nurdağı ve İslahiye ilçelerine yönelik yardımların sürdüğü ve Adıyaman'da depremden etkilenen vatandaşlara yönelik yardım çalışmaların devam edildiği bildirildi.

MÜSİAD Konteyner Kent ve MÜSİAD Aşevi çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş Elbistan'da inşası devam eden MÜSİAD Konteyner Kent projesinin, depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda 8 bin kapasiteli 2 bin konteyner eve çıkarıldığı belirtilen açıklamada, proje kapsamında, altyapı sistemi bulunan, sosyal ve idari yapıların da planlandığı bir çalışma yürütüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, Kahramanmaraş Milli İrade Parkı'nda kurulan MÜSİAD Aşevi'nin ise bölgede depremden etkilenen vatandaşlara üç öğün yemek servisini sürdürdüğü, Derneğin, afet bölgesinde kurduğu aşevi ve seyyar mutfaklarla yemek dağıtımlarına devam ettiği bildirildi.

Etiketler :