MÜSİAD'DA paralel yapıyla mücadele konuşuldu

Konya'da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Cuma toplantılarında bu hafta “17 ve 25 Aralık Darbe Girişiminin Yıldönümünde Paralel Yapıyla Mücadele” konusu masaya yatırıldı.
MÜSİAD'DA paralel yapıyla mücadele konuşuldu

ic-galeri-016.jpg

Panel şeklinde gerçekleştirilen toplantının moderatörlüğünü Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Zekeriya Mızrak yaparken, panele konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Cem Küçük de katılımcılara darbe girişimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, konu hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Toplantıya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Ak Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, Meram Belediyesi Meclis Üyesi Hülya Gök, MÜSİAD Konya Şubesi Üyeleri, Genç MÜSİAD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Cuma Komisyonu Başkanı Lokman Koyuncuoğlu, “Bu hafta 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin yıldönümü. Geçtiğimiz yıl 17 ve 25 Aralık operasyonları ile karanlık odaklar tarafından hükümetimize karşı darbe girişiminde bulunulmuş ancak hükümetimizin dik duruşu sayesinde bu girişimler başarıya ulaşamamıştır. MÜSİAD Konya Şubesi olarak bizler de bu hafta paralel örgüt ile bir yıldır süren mücadelenin ne durumda olduğunu, darbe girişimleri gerçekleşmiş olsaydı ülkemizin ne halde olacağını, 14 Aralık’ta bu yapılanmaya yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonların ne ifade ettiğini ve operasyonların detaylarını ayrıntılı bir şekilde dinlemek istedik” dedi.
Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelin moderatörlüğünü yürüten Doç. Dr. Zekeriya Mızrak, “Bu hafta hükümetimizi yıkmaya yönelik gerçekleştirilmek istenen ve ülkemizi toplumsal, siyasal ve ekonomik anlamda olumsuz yönde etkileyen darbe girişiminin yıldönümü. Zor, dinamik ve stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun en önemli sebebi ise dünya enerji hatlarının bulunduğumuz coğrafyada yer alması ve kıtalar arası geçişi sağlayan bir konumumuzun olmasıdır. Bu dinamik ve stratejik ülkenin aynı zamanda zorlu düşmanları da olacaktır. Bu düşmanlar dışarıda olabileceği gibi bazen içeride de sahneye çıkacaktır. Nitekim yaşanan darbe girişimleri de bizlere bunu göstermiştir” şeklinde konuştu.

"SON SÖZÜ MİLLETİN SÖYLEYECEĞİNİ HESABA KATMADILAR"
Panele konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Cem Küçük ise, “Geçen yıl Şubat ayında yine MÜSİAD Konya Şubesi’nde yaptığım bir konuşmamda Türkiye’nin nasıl bir tehditle karşı karşıya olduğunu belirtmiştim. O zaman kamuoyu henüz bu paralel örgütün ülkemize ne denli zara verebileceğinin farkında değildi ve henüz montajlı ses kayıtlarının bir kısmı yayınlanmamış, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmamıştı. O konuşmamda ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendine yapılanların hesabını soracaktır demiştim. Zaman beni haklı çıkardı ve milletimiz önce yerel seçimlerde ve akabinde de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hükümetimizin arkasında durarak bir noktada hükümetimize bu paralel örgütten hesap sorma yetkisi verdi. O günden sonra da bu kumpası kuranlardan, devletin en mahrem sırlarını yabancı devletin istihbaratlarına servis edenlerden, illegal yapılanma içine girerek darbeye teşebbüs eden bu karanlık odaklardan hesap sorulmaya devam ediliyor ve edilecektir de. Olayların arka planını analiz edecek olursak, 2013 yılı Mayıs ayına kadar ekonomik anlamda cumhuriyet tarihinin en iyi dönemini yaşayan ülkemizin ve 3. Köprü, 3. Hava alanı, Yerli Savunma Sanayi, Yüksek Hızlı Tren, Kanal İstanbul ve Yerli Uydu projelerinin hayata geçirilmesi için çalışan hükümetimizin dış güçlerin ve onların ülke içerisindeki işbirlikçileri paralel örgüt tarafından nasıl ve neden hedef haline geldiğini daha iyi görürüz. Gezi olayları da aslında paralel yapının polisleri ve hükümet arasında yaşanmıştır. Daha sonra bu kirli örgüt dershaneleri bahane ederek ülke içerisinde karışıklık çıkarmaya çalışmış ve asıl hedefine de şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı koymuştur. Bununla da yetinmeyen örgüt, kendi polisleri ile MİT tırlarını durdurarak hükümeti terör örgütlerine destek veriyor gibi göstermeye çalıştı. Ayrıca tehdit yoluyla siyasileri, gazetecileri, yazarları, iş adamalarını, medya patronlarını hükümetin aleyhine çalışmaya zorladı. Ama şükürler olsun ki tüm girişimlerine rağmen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletimizin desteği ile amaçlarına ulaşamadılar. Bu paralel örgütün ve işbirlikçilerinin darbe girişiminde bulunmalarındaki asıl amaç ise ülkemizin büyümemesi, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke haline gelmemesi, yeniden İMF ve Dünya Bankası’na muhtaç hale gelmesiydi. Paralel yapı ve işbirlikçileri, ne denirse onu yapan ve boyun eğen bir ülke arzuladılar ancak son sözü milletin söyleyeceğini hesaba katmadılar” ifadelerine yer verdi.
14 Aralık operasyonlarına da değinen Küçük, “Operasyonlar hükümet operasyonu değil, tamamen devlet operasyonudur. Devlet, kendine tuzak kuran, ülkeyi kaosa sürükleyerek rant elde etmek isteyen karanlık yapılanmalardan hesap sormaktadır. Bu günden sonra ne paralel yapı ne de başka bir güç ülkemize ve hükümetimize yön veremez. Türkiye bu süreçten alnının akıyla ve dik olarak çıkacaktır. Ülkemizi 80’lerin o karanlık günlerine döndürmek isteyen bu gibi şizofren yapılanmalardan hesabı şu anda soruluyor ve bundan sonra da sorulmaya devam edilecektir” diye konuştu.
Toplantının ardından MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Korkmaz, Ömer Saylık, Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Zekeriya Mızrak ve Ak Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, günün anısına Cem Küçük’e hediye takdim etti.