KYK Öğrenci Yurt Sorgulama Ekranı

Öğrenci, öğrenim katkı kredisi borcunu, okuduğu üniversitenin normal öğrenim süresinin bitiminden 2 yıl sonra başlamak üzere, aldığı kredi süresinde aylık taksitler halinde öder. Üniversite değişikliği durumunda ise yeni kayıt olunan üniversitenin kayıt s
KYK Öğrenci Yurt Sorgulama Ekranı

KYK Öğrenci Yurt Sorgulama Ekranı

Öğrenci, öğrenim katkı kredisi borcunu, okuduğu üniversitenin normal öğrenim süresinin bitiminden 2 yıl sonra başlamak üzere, aldığı kredi süresinde aylık taksitler halinde öder. Üniversite değişikliği durumunda ise yeni kayıt olunan üniversitenin kayıt süresine göre tespit edilir. Kredi almaktan vazgeçen öğrenciler için de bu ödeme şekli geçerli olmaktadır. Üniversiteyi bırakma gibi durumlar da öğrencilerin başına gelebilecek sorunlar arasında yer almaktadır. Eğer öğrencinin üniversiteyi bırakması durumu öğrencinin sağlık problemleri nedeni ile gerçekleşmemiş ise ve öğrenci üniversite senatosunun kararı ile okuldan atılmış ise bu durumda da öğrenci okul hayatının bitiminden 2 yıl sonra borcunu ödemeye başlar. Okul bittikten sonra ne kadar burs ve borcunuzun olduğunu öğrenebilmek adına kyksorgulama.net adresini kullanarak bu mecradaki borçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Öğrenci bu durum dışında bir durum ile karşı karşıya da kalabilir. Öğrenci bir işte sürekli olarak çalışmaya başlamış ise öğrenim kredisi anında kesilir ve en az 1 yıl içinde öğrenciden almış olduğu bursların ödemesi alınır. Bunun dışında yalan beyanda bulunan kişilerin bu beyanları ortaya çıkarsa da farklı yaptırımlar uygulanabilir. Eğer öğrenci öğrenim hayatını bitirip işe girmiş ise KYK borç sorgulama işlemini yaparak bir an önce borcunu bitirmelidir. Eğer borç sorgulama işlemini kendiniz yapmamış iseniz devlet borcunuzu posta yolu ile size bildirerek ödenmeye başlaması gereken tarihi belirtir. Sizde bu tarihten itibaren ödemeye başlarsınız. Eğer ödemeye başlamazsanız miktar zamlanarak daha yüksek bir meblağ halini alarak ödersiniz. Aşağıda öğrencilerin sorgulama yaptıkları yurt burs ve borç sorgulamaları ile ilgili sorgulama yapılacak mecra bulunmaktadır. Buradan ilgili sorgulamayı kısa süre içerisinde yapabilirsiniz.

KYK YURT SORGULAMA TIKLA