Muslera Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ikiye katladı

Galatasaray'ın file bekçisi Muslera, sarı-kırmızılı takımda görev aldığı sürede, önemli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın toplamının iki katı kadar kupa sevinci yaşadı.
Muslera Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ikiye katladı

Galatasaray'ın 2011-2012 sezonu öncesinde İtalya'nın Lazio ekibinden transfer ettiği Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, takımının son 5 yılda elde ettiği başarılarda çok büyük rol oynadı.

Sarı-kırmızılı taraftarların en sevdiği ve güvendiği oyunculardan biri olan 30 yaşındaki Muslera, Galatasaray'da görev aldığı 5 sezonda 10 kupa sevinci yaşarken, bu sürede Fenerbahçe ve Beşiktaş toplam 5 kupa elde etti.

Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı forma altında üçer Süper Lig ve Türkiye Kupası ile 4 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Bu sürede Fenerbahçe birer Süper Lig ve Süper Kupa ile 2 Türkiye Kupası kazanırken, Beşiktaş ise sadece Süper Lig'de bir kez mutlu sona ulaştı.

Üçüncü kez 2 penaltı kurtardı

Galatasaray'a Süper Kupa'yı getiren maçta 2 penaltı kurtaran Fernando Muslera, üçüncü kez bu başarıyı sergiledi.

Sarı-kırmızılı takım, normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 biten Süper Kupa'da penaltıya giden maçta Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ederken, Uruguaylı kaleci iki penaltıda topu çıkarmayı başardı.

Siyah-beyazlı oyuncular Oğuzhan Özyakup ve Atiba Hutchinson'ın atışlarında topu kurtaran Muslera, takımının kupayı kazanmasını sağladı.

Ferdando Muslera, Uruguay Milli Takımı ile 2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde Gana ile karşılaştıkları ve penaltılara giden maçta 2 kez topu çıkarmayı başarmıştı. Uruguaylı kaleci, Lazio formasıyla 2009'da Sampdoria'ya karşı görev yaptığı İtalya Kupası maçında da penaltılarda iki atışın golle sonuçlanmasını önlemişti.

Hagi'yi yakaladı

Fernando Muslera, Galatasaray'da 5 sezonda elde ettiği kupa sayısıyla takımın efsane oyuncularından Rumen Gheorghe Hagi'yi yakaladı.

Hagi, sarı-kırmızılı takımda 1996'dan 2001'e kadar forma giydiği 5 sezonda 1 UEFA Süper Kupa, 1 UEFA Kupası, 4 Süper Lig, ikişer Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Kupası kaldırmıştı.

Uruguaylı kaleci, Beşiktaş maçı sonrası Galatasaray kariyerindeki 10. resmi kupasını kaldırdı ve Hagi ile kupa sayılarını eşitledi.