"Müslüman işadamlarıyla iş birliğini yaşatmak zorundayız"

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Bostan: - "Dünyanın neresinde bir Müslüman iş adamı varsa onunla omuz omuza olabileceğimiz bir birlikteliği, bir iş birliğini yaşatmak zorundayız"
"Müslüman işadamlarıyla iş birliğini yaşatmak zorundayız"

BERLİN (AA) – Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, dünyanın her yerindeki Müslüman iş adamlarıyla iş birliği içinde olmak istediklerini söyledi.

Bostan, MÜSİAD Berlin şubesinin düzenlediği bir etkinlikte yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın yurt dışında şu an 33 yurt dışı şubesi, 22 temsilciliği ve 100 partner kuruşu bulunduğunu belirtti.

Ancak bunun kendileri için yeterli olmadığını vurgulayan Bostan, "Biz sadece Türk iş adamı olarak bakmıyoruz. Müslüman iş adamı olarak bakıyoruz. Dünyanın neresinde bir Müslüman iş adamı varsa onunla omuz omuza olabileceğimiz bir birlikteliği, bir iş birliğini yaşatmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

İşadamları derneği olarak dünyanın 4 bir yanında faaliyet gösterdiklerini anlatan Bostan, "Biz yüksek ahlaka sahip olan iş adamıyız. Çünkü yüksek ahlak bizim vaz geçemediğimiz en büyük kriterlerden bir tanesi.” ifadesini kullandı.

MÜSİAD ticaret merkezleri projesini başlattıklarını da dile getiren Bostan, “İlk yerimizi Sudan’da açıyoruz. 100 bin metrekare alan üzerinde 45 bin metrekare kapalı alanda ilk ticaret merkezini oluşturuyoruz.” dedi.

Bunun Afrika'ya verdikleri önemi gösterdiğini belirten Bostan, hep beraber güzel işler yaparak ticareti geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Daha sonra Bostan ve MÜSİAD Berlin şubesi Başkanı Ömer Başkan, yeni üyelere plaket verdi.


Kaynak: