Müslüman Kardeşler Teşkilatı: Tutuklular ve mazlumların meşruiyetinden taviz vermeyeceğiz

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın güvenlik güçleri tarafından boşaltılmasının 3. yılında, mazlumların meşruiyetinden taviz verilmeyeceğini bildirdi.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı: Tutuklular ve mazlumların meşruiyetinden taviz vermeyeceğiz

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında yayımladığı açıklamada, "Tüm Mısırlıların Cumhurbaşkanı olan Mursi'den, tüm şehitler, yaralılar, tutuklular ve mazlumların meşruiyetinden taviz vermeyeceğiz. Halkın yaşam, özgürlük ve sosyal adalet hakkında pazarlık yapılamaz." ifadesine yer verdi.

Barışçıl devrim ve halk egemenliği ilkesinden vazgeçilmeyeceği belirtilen açıklamada, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki katliamın, buna sessiz kalan dünyaya kendi acizliğini hatırlattığı vurgulandı.

Sınırlı katılımla gösteriler düzenlendi

Öte yandan, katliamın yıl dönümünde sadece bazı köylerde sınırlı katılımla gösteriler düzenlenirken kentlerdeki ana cadde ve meydanlar boş kaldı. İskenderiyye, El-Buhayra, Menufiye, Minye, Beni Suveyf ve Feyyum'daki gösterilere katılanlar, katliam kurbanlarının resimleri, Rabia işareti bulunan dövizler ile Mısır bayrağı taşıdı.

Sosyal medyada binlerce paylaşım

Sosyal paylaşım sitelerinde ise binlerce kişi Arapça "Katliam_Rabia# " etiketiyle paylaşımlarda bulunuldu.

Arap İnsan Hakları Ağı Başkanı Cemal Iyd aynı etiketle yaptığı paylaşımda, Rabiatul Adeviyye katliamında birkaç saat içinde yüzlerce insanın öldüğüne ancak olayla ilgili soruşturma açılmadığına işaret etti.

Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi ise "Rabia'yı unutmayacağız. Akan kanın laneti peşinizi bırakmayacak." ifadesini kullandı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi de Facebook hesabından yaptığı açıklamada, özgürlük için canlarını veren şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Mısır'da 14 Ağustos 2013'te ordu ve polis birliklerinin Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki göstericilere müdahalesi sırasında yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de yaralanmıştı.