Müslüman olan Alman kadın müftüden ne istedi?

Fethiye'de, küçüklüğünden bu yana İslamiyete ilgi duyan Alman vatandaşı Angelika Haxhiv, sonunda Müslüman olup amacına ulaştı...
Müslüman olan Alman kadın müftüden ne istedi?

Uzun yıllar Almanya'da hasta bakıcısı olarak çalışan ve 9 yıl önce Yunus Yılmaz isimli Türk vatandaşı ile evlenen Angelika Haxhiv (49), 5 yıl önce Türkiye'ye yerleşti. Küçüklüğünden bu yana tanıdığı Türkler nedeniyle İslamiyete ilgi duyan Haxhiv, Fethiye'de tanıştığı arkadaşlarının tavsiyesiyle Hristiyanlığı terk ederek İslamiyeti seçti.

KELİME-İ ŞEHADET GETİRİP MÜSLÜMAN OLDU

Eşi Yunus Yılmaz ile birlikte Müslüman olmak için Fethiye İlçe Müftülüğü'ne başvuran Alman Angelika Haxhiv, Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ve din görevlilerinin eşliğinde Kelime-i Şehadet getirip Müslüman oldu. Alman Haxhiv Müslüman olunca "Melek" ismini aldı.

"ÇOCUKLUKTAN BERİ İSLAMİYETE İLGİ DUYUYORDUM"

Çok az Türkçesi ile duygularını paylaşan Angelika Haxhiv, "5 yıldır eşim Yunus Yılmaz ile Fethiye'nin Çiftlik Mahallesi'nde yaşıyoruz. Çocukluktan beri İslamiyete ilgi duyuyordum.

"İSLAMİYETİ SEÇTİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Kur'an okuyup, Müslüman olmak istedim. Mahallemizdeki Kur'an Kursuna gidip Kur'an-ı Kerim okumak istiyorum. İslamiyeti seçtiğim için çok mutluyum. Arapçayı öğrenip, Kur'an-ı Kerim'i Hatim etmek istiyorum. Sizde bu konuda yardımcı olur musunuz. Çok huzurluyum" dedi.

Haxhiv'in eşi Yunus Yılmaz ise eşinin kendi isteği ve arkadaşlarının tavsiyesi ile İslamiyeti seçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

FETHİYE'DE 50'DEN FAZLA YABANCI MÜSLÜMAN OLDU

Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu da, "Mübarek Ramazan ayında Melek Yılmaz hanımın İslamiyete girişine şahitlik ettik. Bir hacı teyze ve arkadaşlarının tavsiyesi ile İslamiyeti kavramış ve bugün de törenle Müslüman oldu. Turizm bölgesi olması nedeni ile bölgemize gelen yabancı uyruklu vatandaşlar, ezan sesi ya da arkadaş etkisiyle Müslümanlığı tercih edebiliyor. Bugüne kadar 50'nin üzerinde kardeşimiz ihtida töreni ile Müslüman oldu" diye konuştu.